Spirit Airlines:Αγοράζει 35 Airbus για 2 δισ. δολ.

Η Spirit Airlines συμφώνησε στην αγορά 35 Airbus έναντι του ποσού των 2 δισ. δολαρίων, διατηρώντας option για άλλα 60, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ενισχύοντας τη θέση της ευρωπαϊκής κοινοπραξίας EADS στην αμερικανική αγορά.

Spirit Airlines:Αγοράζει 35 Airbus για 2 δισ. δολ.
Η Spirit Airlines, η αμερικανική αεροπορική εταιρία οικονομικών πτήσεων, ανακοίνωσε ότι συμφώνησε την αγορά 35 Airbus για 2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Η αμερικανική αεροπορική εταιρία με έδρα τη Φλόριντα, σχεδιάζει να υπερ-διπλασιάσει τον αεροπορικό της στόλο τα επόμενα χρόνια, στηριζόμενη στην ενίσχυση της ρευστότητάς της.

Η Spirit Airlines θα αποσύρει τα αμερικανικά 32 MD-80 και θα τα αντικαταστήσει με τα νέα Airbus Α321s και Airbus Α319s, η παράδοση των οποίων θα ξεκινήσει από την EADS το Μάρτιο του 2005.

Παράλληλα, η εταιρία θα προχωρήσει στην αγορά μεταχειρισμένων αεροσκαφών για να στηρίξει την άμεση επέκταση των δραστηριοτήτων της.

Σύμφωνα με την Spirit Airlines, τα Airbus προσφέρουν υψηλές δυνατότητες εκμετάλλευσης των υπηρεσιών που προσφέρουν, ιδιαίτερα για μια εταιρία οικονομικών πτήσεων, γιατί χρησιμοποιούν την πλέον σύγχρονη τεχνολογία και εξοικονομούν καύσιμα.

Η Spirit Airlines διατηρεί επίσης option για την αγορά 60 νέων Airbus από την ευρωπαϊκή κοινοπραξία.

Οι αναλυτές της αγοράς του Παρισίου αντέδρασαν θετικά στην επιτυχία της EADS, εκτιμώντας ότι αρκετά σύντομα η ευρωπαϊκή κοινοπραξία θα καταφέρει να πραγματοποιήσει το όνειρό της για την παραγωγή των αεροσκαφών της κατευθείαν στις ΗΠΑ, δίνοντας την χαριστική βολή στον τομέα κατασκευής πολιτικών αεροσκαφών της ανταγωνιστικής Boeing.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v