N.Y. Post: Η Microsoft μελετά εξαγορά της ΑΟL

Η MIcrosoft διαρπαγματεύεται εδώ και μήνες την εξαγορά της AOL από την Time Warner, όπως επίσης και στρατηγική συμμαχία στον τομέα των καλωδιακών ΜΜΕ με τον ιδιοκτήτη του CNN, σύμφωνα με την New York Post.

N.Y. Post: Η Microsoft μελετά εξαγορά της ΑΟL
Οι καιροί έχουν αλλάξει εδώ και αρκετό καιρό στον τομέα των αμερικανικών μέσων μαζικής επικοινωνίας και κυρίως σε αυτά που είχαν στηρίξει τη δυναμική τους επέκταση στους αυτοκινητοδρόμους της πληροφορικής.

Η Time Warner όχι μόνο έχει ανακτήσει το ανάστημά της έναντι της AOL, που μετατράπηκε σε ”φτωχό συγγενή” της άλλοτε μεγαλύτερης συγχώνευσης της οικονομικής ιστορίας, αλλά έφθασε στο σημείο να διαπραγματεύεται την πώληση της AOL στην Microsoft του Μπιλ Γκέιτς, του ”ορκισμένου” εχθρού της στο επιχειρηματικό και πολιτικό επίπεδο.

H New York Post υποστηρίζει, αναφερόμενη σε πηγές κοντά στις συνομιλίες, ότι οι μάνατζερ της Time Warner διεξάγουν εδώ και μήνες διαπραγματεύσεις για την πώληση της AOL στη Microsoft.

Οι διαπραγματεύσεις όμως ανάμεσα στις δύο εταιρίες φαίνεται ότι ξεπερνούν τα πλαίσια μιας απλής αγοροπωλησίας, αφού σύμφωνα με την New York Post, εξετάζουν και την ενδεχόμενη εφαρμογή τεχνολογίας της Microsoft στις δραστηριότητες της Time Warner, με άξονα την είσοδο της εταιρίας λογισμικών στην Time Warner Cable.

Η Time Warner κατέταξε στην κατηγορία της απλής ”σπέκουλας” το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, ενώ η Microsoft δεν καταδέχθηκε να το σχολιάζει.

Ασφαλώς, μια πιθανή συνεργασία ανάμεσα στην Time Warner και την Microsoft θα αιφνιδίαζε αρκετά τους αναλυτές της αμερικανικής αγοράς και όχι μόνο.

Ακόμη περισσότερο, όμως, θα αιφνιδιάζε τα επιτελεία των δύο υποψήφιων προέδρων, μιας και βρισκόμαστε στα πρόθυρα της προεκλογικής περιόδου, με δηλωμένη την υποστήριξη του δημοκρατικου κόμματος από την Time Warner και τo ”φλερτ” του Μπιλ Γκέιτς με τον πρόεδρο Μπους και τον Ρούπερτ Μέρντοχ, τον πατέρα- αφένη της FOX, του μεγαλύτερου ανταγωνιστή του CNN, που ελέγχεται από την Time Warner.

Το σίγουρο είναι ότι ο κολοσσός λογισμικών του Μπιλ Γκέιτς διαθέτει σημαντική ρευστότητα, που θα μπορούσε να ”ξεδιψάσει” την άμεση ανάγκη της Time Warner για φρέσκο χρήμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v