Αναταράξεις στη Wall από την κρίση στη Μ. Ανατολή

Η δολοφονία του πνευματικού ηγέτη της παλαιστινιακής Χαμάς, σεϊχη Γιασίν, πυροδοτεί νέο κύκλο γεωπολιτικών εντάσεων και ανησυχιών για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα, βυθίζοντας ”στο κόκκινο” την αμερικανική αγορά. Υψηλές απώλειες και στην Ευρώπη.

Η δολοφονία του πνευματικού ηγέτη της παλαιστινιακής Χαμάς, σεϊχη Γιασίν, πυροδοτεί νέο κύκλο γεωπολιτικών εντάσεων και ανησυχιών για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα, βυθίζοντας ”στο κόκκινο” την αμερικανική αγορά.

Υψηλές απώλειες και στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, νωρίς το πρωί ισραηλινό ελικόπτερο εκτόξευσε πύραυλο κατά τεμένους στην πόλη της Γάζας, σκοτώνοντας εκτός του σεϊχη Αχμεντ Γιασίν και άλλα επτά άτομα.

Την ίδια στιγμή, ένταση επικρατεί και στην Ταϊβάν, καθώς ο ηττηθείς στις εκλογές του Σαββάτου Lien Chen, απαίτησε την επανακαταμέτρηση των ψήφων, κίνηση που θεωρήθηκε ευρέως ως σημείο αναφοράς για τον μελλοντικό ρόλο της Κίνας στην Ταϊβάν.

Εξάλλου, η JP Morgan αναβάθμισε τη σύσταση της Sprint Corp σε overweight από underweight.

Η Wal-Mart Stores ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο οι πωλήσεις της αναμένεται να καταγράψουν άνοδο αντίστοιχη με τις εκτιμήσεις της, κυρίως εξαιτίας της ζήτησης για τα πασχαλινά είδη.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,89% στις 10096,83 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,88% στις 1923,46 μονάδες, ενώ ο S&P υποχωρεί 0,74% στις 1101,60 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημειώνει απώλειες 1,71% στις 4342,2 μονάδες, ο DAX καταγράφει πτώση 2,36% στις 3729,01 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί 1,98% στις 3541,59 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v