Αισιόδοξη η AMD για πωλήσεις δευτέρου εξαμήνου

Η AMD προβλέπει ενίσχυση της ζήτησης μικροεπεξεργαστών για το δεύτερο εξάμηνο, εξαιτίας της αύξησης της ζήτησης για υπολογιστές και τεχνολογικό εξοπλισμό από τις εταιρίες που θα αντικαταστήσουν παρωχημένη τεχνολογία του 1999.

Αισιόδοξη η AMD για πωλήσεις δευτέρου εξαμήνου
Η ΑΜD, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρία κατασκευής μικροεπεξεργαστών στον κόσμο, αναμένει άνοδο της ζήτησης για το δεύτερο εξάμηνο, εξαιτίας της αύξησης των επενδύσεων για αγορά νέων υπολογιστών και τεχνολογικού εξοπλισμού από τις μεγάλες εταιρίες, για να αντικαταστήσουν τον εξοπλισμό του 1999.

Εκτιμούμε ότι θα συνεχιστεί η ευνοϊκή άνοδος της ζήτησης λιανικής και η επιτάχυνση των επενδύσεων από τις εταιρίες για το δεύτερο εξάμηνο, τόνισε ο αντιπρόεδρος πωλήσεων της εταιρίας Χένρι Ρίτσαρντ σε συνέντευξή του στο Παρίσι.

Σε ό,τι αφορά στην πορεία κερδοφορίας του πρώτου τριμήνου, ο μάνατζερ της AMD υπογράμμισε ότι θα είναι σύμφωνα με τις προβλέψεις ανόδου της εταιρίας, αλλά σε χαμηλότερα επίπεδα από το τέταρτο τρίμηνο.

Οι πωλήσεις μικροεπεξεργαστών αναμένεται ότι θα καταγράψουν άνοδο 23% στα 216,9 δισ. δολάρια το 2004, στα υψηλότερα επίπεδα από το 2000, εξαιτίας της αύξησης της ζήτησης για μικροεπεξεργαστές σε DVD και εξοπλισμούς επικοινωνιών, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών Gartner.

Η AMD, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Intel στην αγορά μικροεπεξεργαστών, διατηρεί σημαντικό πελατολόγιο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η Hewlett-Packard, η ΙΒΜ και η Sun Microsystems.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας έφθασαν στα 43,2 εκατ. δολάρια ή 12 σεντς ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο, καταγράφοντας τα πρώτα κέρδη μετά από δέκα τρίμηνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v