Goldman Sachs: Εκτίναξη 95% στα κέρδη α΄ τριμήνου

Τα κέρδη της Goldman Sachs εκτινάχθηκαν 95% στα 1,29 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο χρήσης, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις της Thomson Financial, λόγω της συμμετοχής της σε δημόσιες εγγραφές και συγχωνεύσεις.

Goldman Sachs: Εκτίναξη 95% στα κέρδη α΄ τριμήνου
H Goldman Sachs, ο τρίτος σε μέγεθος αμερικανικός επενδυτικός οίκος, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη εκτινάχθηκαν 95%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της Thomson Financial, με άξονα τις δημόσιες εγγραφές και τις συγχωνεύσεις.

Τα καθαρά κέρδη της Goldman Sachs, εκτινάχθηκαν στα 1,29 δισ. δολάρια ή 2,5 δολάρια ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο χρήσης, από τα 662 εκατ. δολάρια ή 1,29 δολάρια ανά μετοχή της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Τα αποτελέσματα της επενδυτικής τράπεζας ξεπέρασαν και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις των αναλυτών, που εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα έφθαναν ”μόλις” στα 811 εκατ. δολάρια ή 1,66 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με την Thomson Financial.

O Χένρι Πόλσον, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, είχε υπογραμμίσει πρόσφατα ότι τα αναμενόμενα θεαματικά αποτελέσματα της Goldman Sachs οφείλονται κυρίως στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία διεύρυνε την πελατειακή βάση της στον τομέα συμβούλων, καθώς και στην ενίσχυση των κερδών από την αύξηση των συγχωνεύσεων και τις αναδοχές σε δημόσιες εγγραφές.

Η μετοχή της Goldman Sachs κατέγραψε άνοδο 52% πέρυσι, ενώ για το ίδιο διάστημα ο δείκτης του τομέα Amex Securities Broker/Dealer Index κατέγραψε κέρδη που ξεπέρασαν το 90%.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι συγχωνεύσεις υπερδιπλασιάστηκαν το πρώτο τρίμηνο, για να φθάσουν στα 521 δισ. δολάρια, ενώ οι δημόσιες εγγραφές ξεπέρασαν κατά 100 δισ. δολάρια τις αντίστοιχες εγγραφές του αμέσως προηγούμενου έτους χρήσης.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχα υψηλά μεγέθη έχουν ανακοινώσει για το πρώτο τρίμηνο χρήσης και άλλες εταιρίες του κλάδου, όπως η Bear Sterns, η Lehman Brothers και η Morgan Stanley.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v