Bloomsbury: Ο Χάρι Πότερ έφερε εκτίναξη κερδών 45%

Εκτίναξη κερδών 45% απόλαυσε πέρσι η Bloomsbury Publishing, ο βρετανικός εκδοτικός οίκος του Χάρι Πότερ. Η συγγραφέας J.K. Rowling εξασφάλισε κέρδη 125 εκατ. στερλινών και ανακηρύσσεται η πιο ακριβοπληρωμένη συγγραφέας όλων των εποχών.

Bloomsbury: Ο Χάρι Πότερ έφερε εκτίναξη κερδών 45%
Η Bloomsbury Publishing, ο βρετανικός εκδοτικός οίκος του Χάρι Πότερ, ανακοίνωσε ότι τα ετήσια κέρδη αυξήθηκαν 45% χάρη στις πωλήσεις-ρεκόρ των βιβλίων του μικρού μάγου.

Τα καθαρά κέρδη 2003 αυξήθηκαν στις 9,72 εκατομμύρια στερλίνες ή 13,56 πένες ανά μετοχή από 6,70 εκατ. στερλίνες ή 9,26 πένες ένα χρόνο πριν. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στις 83,1 εκατομμύρια στερλίνες έναντι 68 εκατ. στερλινών.

Τα βιβλία του Χάρι Πότερ έχουν πωλήσει περισσότερα από 200 εκατ. αντίτυπα διεθνώς, προκαλώντας εκτίναξη κερδών για τον οίκο Bloomsbury και τον αμερικανικό όμιλο όπου ανήκει, τη Scholastic.

Το πέμπτο βιβλίο ”Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα” πούλησε 1,78 εκατομμύρια αντίτυπα στην Αγγλία την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του.

Η συγγραφέας των τίτλων, η J.K. Rowling, εξασφάλισε πέρσι κέρδη 125 εκατομμυρίων στερλινών και ανακηρύσσεται, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Sunday Times”, η πιο ακριβοπληρωμένη συγγραφέας όλων των εποχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v