Wall: Θετικό κλίμα στον τεχνολογικό κλάδο

Μετά από τέσσερις ημέρες συνεχούς πτωτικής πορείας, οι επενδυτές επιδίδονται σε αγορές μετοχών του τεχνολογικού κυρίως κλάδου, που είχε υποστεί και τις μεγαλύτερες απώλειες. Με οριακές απώλειες έκλεισε τη συνεδρίαση η Ευρώπη.

Μετά από τέσσερις ημέρες συνεχούς πτωτικής πορείας, οι επενδυτές επιδίδονται σε αγορές μετοχών του τεχνολογικού κυρίως κλάδου, που είχε υποστεί και τις μεγαλύτερες απώλειες.

Με οριακές απώλειες έκλεισε τη συνεδρίαση η Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο Nasdaq και οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου είναι αυτές που οδηγούν σε κέρδη την αμερικανική αγορά, μετά από μια δίμηνη σχεδόν διορθωτική πορεία.

Εξάλλου, την άνοδο των blue chips ενισχύουν και τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών και τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της αγοράς.

Παράλληλα, κέρδη περί το 10% καταγράφει η μετοχή της Red Ηat, της κατασκευάστριας εταιρίας του προγράμματος Linux, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου χρήσης, που ήταν υψηλότερα των προσδοκιών της αγοράς.

Κατά 15% ενισχύεται και η Novell, μετά την ανακοίνωση ολοκλήρωσης της επενδυτικής συμφωνίας με την IBM, και την αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής της σε buy από neutral.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10099,41 μονάδες με άνοδο 0,35%, ο Nasdaq ενισχύεται 1,02% στις 1921,12 μονάδες, ενώ ο S&P σημειώνει κέρδη 0,36% στις 1097,75 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε απώλειες 0,21% στις 4309,4 μονάδες, ο DAX υποχώρησε 0,07% στις 3726,07 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με πτώση 0,61% στις 3518,45 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v