Μικτές τάσεις στη Wall Street

Μικτές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, παρά την εκτίναξη των παραγγελιών διαρκών αγαθών, ενώ και οι προβλέψεις για αύξηση των πωλήσεων μικροεπεξεργαστών κατά 30% το 2004, προσπαθούν να αντισταθμίσουν τις ανησυχίες για τους τρομοφόβους.

Μικτές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, παρά την εκτίναξη των παραγγελιών διαρκών αγαθών, ενώ και οι προβλέψεις για αύξηση των πωλήσεων μικροεπεξεργαστών κατά 30% το 2004, προσπαθούν να αντισταθμίσουν τις ανησυχίες για τους τρομοφόβους.

Ο τεχνολογικός τομέας αναμένεται να αποτελέσει το μεγάλο πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης μετά το πρόστιμο των 612 εκατ. δολαρίων που επέβαλλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Microsfot για κατάχρησης κυρίαρχης θέσης στην αγορά λογισμικού, και την έρευνα της Gartner, που προβλέπει την άνοδο των πωλήσεων μικροεπεξεργαστών κατά 30% το 2004.

Η καταδικαστική απόφαση εναντίον της Microsοft ωθεί ανοδικά την Red Hat, την εταιρία ανάπτυξης των λογισμικών Linux, των ανταγωνιστικών λειτουργικών συστημάτων έναντι των Windows.

Οι αναλυτές εκφράζουν την αισιοδοξία τους για ισχυρές αντιστάσεις της μετοχής της Microsοft για ρευστοποιήσεις εξαιτίας του προστίμου.

Ανοδικές τάσεις εμφανίζουν και οι μετοχές της Intel, της Cisco Systems και της Oracle, στη σκιά της έρευνας της Gartner, ενώ κέρδη αποκομίζει και η Hewlett - Packard μετά την ανακοίνωση 10ετούς συμβολαίου με την αμερικανική κυβέρνηση.

H εκτίναξη των παραγγελιών διαρκών αγαθών κατά 2,5% το Φεβρουάριο, μετά από πτώση 2,3% τον Ιανουάριο, τη στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο ”μόλις” 1,5%, ικανοποίησε τους επενδυτές, γιατί υπογραμμίζει την αισιοδοξία των αμερικανικών επιχειρήσεων για την πορεία της ανάπτυξης.

Στην Ευρώπη ο φόβος για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις και οι ανησυχίες για κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή στηρίζουν την πτώση των χρηματιστηριακών αγορών, με άξονα τον ασφαλιστικό τομέα.

Η ελβετική Swiss Ρε, η δεύτερη αντασφαλιστική εταιρία το κόσμου, η ING, η μεγαλύτερη ολλανδική εταιρία του χρηματοοικονομικού τομέα, η γερμανική Munich Re, η μεγαλύτερη αντασφαλιστική εταιρία του κόσμου, η Scor, η μεγαλύτερη γαλλική ασφαλιστική εταιρία, στηρίζουν την πτώση των ευρωπαϊκών αγορών, μετά την υποβάθμιση της αξιολόγησής τους από την Dexia Securities.



Απώλειες καταγράφει και η γαλλική φαρμακευτική Sanofi Synthelabo και ο κολοσσός χημικών Rhodia.

Ικανοποιητικά κέρδη καταγράφει η γερμανική Metro και η Austria Telekom.

O Dow Jones κυμαίνεται στις 10.067,04 μονάδες με κέρδη 0,03%, o Nasdaq κυμαίνεται στις 1.908,17 μονάδες με άνοδο 0,33%,ενώ ο Standard & Poor’s 500 κυμαίνεται στις 1.094,93 μονάδες με άνοδο 0,04%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v