Σταθερή η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γαλλία

Στάσιμος στο αναθεωρημένο 104, που είναι υψηλό 34 μηνών, παρέμεινε ο δείκτης εμπιστοσύνης των Γάλλων βιομηχάνων τον Μάρτιο. Βελτίωση στην ψυχολογία των εξαγωγέων αλλά ανασφάλεια για τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης δείχνουν οι επιμέρους δείκτες.

Σταθερή η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γαλλία
Στάσιμος παρέμεινε ο δείκτης εμπιστοσύνης των Γάλλων βιομηχάνων τον Μάρτιο, καθώς οι ανησυχίες για τους ρυθμούς ανάπτυξης της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης επισκίασαν τη βελτίωση της ψυχολογίας των εξαγωγέων.

Ο δείκτης βιομηχανικής εμπιστοσύνης παρέμεινε για δεύτερο μήνα σταθερός στο αναθεωρημένο 104, που είναι υψηλό 34 μηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Insee.

Στους επιμέρους δείκτες, ο δείκτης μέτρησης της γενικής κατάστασης της παραγωγής υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο, ενώ ο δείκτης παραγγελιών αυξήθηκε χάρη στη βελτίωση των εξαγωγών.

Να θυμίσουμε ότι στη Γερμανία ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ifo.

Οι αντίστοιχοι δείκτες για το Βέλγιο, την Ιταλία και την Ολλανδία έδειξαν ότι η ψυχολογία των επιχειρηματιών βελτιώθηκε τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v