Ανοδος στις ευρωαγορές, μικτά τα futures της Wall

Ο κλάδος ημιαγωγών στηρίζει σε κέρδη τις ευρωαγορές, μετά τις δηλώσεις της STMicroelectronics ότι περιμένει σταθερή ανάκαμψη στον κλάδο φέτος και του χρόνου. Μικτό άνοιγμα προοιωνίζουν τα futures για την Wall Street.

Ο κλάδος ημιαγωγών στηρίζει σε κέρδη τις ευρωαγορές, μετά τις δηλώσεις της STMicroelectronics ότι περιμένει σταθερή ανάκαμψη στον κλάδο φέτος και του χρόνου.

Ο κλάδος τεχνολογικών μετοχών είναι εκείνος που προΐσταται στην ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αγορών μετά τη βύθιση που ακολούθησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαδρίτη, στις 11 Μαρτίου.

Ανοδικές τάσεις εμφανίζουν και οι πετρελαϊκές BP και Royal Dutch Shell μετά την ανακοίνωση ανακάλυψης νέων πετρελαιοπηγών στα ανοιχτά της Αγκόλα.

Οι βασικοί δείκτες ενισχύονται σε 10 από τις 17 δυτικο-ευρωπαϊκές αγορές. Περιορισμένα είναι τα κέρδη για τον δείκτη CAC (0,2% στις 3,600 μονάδες) στο Παρίσι, μετά τα δυσμενή για την κυβέρνηση αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών.

Ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,67% στις 3.847 μονάδες, ενώ ο FTSE στο Λονδίνο κερδίζει 0,66% στις 4.386 μονάδες.

Η STM, η μεγαλύτερη εταιρία ημιαγωγών της Ευρώπης ενισχύεται 2% και συντηρεί τις ανοδικές τάσεις στην αγορά της Φρανκφούρτης και το σύνολο του κλάδου στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Pasquale Pistorio, δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ότι η φετινή χρονιά θα είναι μια από τις καλύτερες στην ιστορία της βιομηχανίας ημιαγωγών, προσθέτοντας ότι δεν διαβλέπει πλήγματα από υπερβολική παραγωγικότητα στον κλάδο στο 2005.

Μικτή είναι η εικόνα των προθεσμιακών αγορών στην Νέα Υόρκη. Τα futures της Wall προοιωνίζουν ελαφρά πτώση στο άνοιγμα του Dow Jones και άνοδο για τους δείκτες Nasdaq και Standard & Poor’s.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v