”Στάσιμες” οι καταναλωτικές διαθέσεις στη Γερμανία

Στάσιμη παραμένει η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη γερμανική αγορά, σύμφωνα με τον δείκτη GfK, που προσμετρά προκαταβολικά τις διαθέσεις των καταναλωτών. Σταθερός στο 5,1 ο δείκτης Απριλίου.

”Στάσιμες” οι καταναλωτικές διαθέσεις στη Γερμανία
Στάσιμη παραμένει η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη γερμανική αγορά, σύμφωνα με την υπηρεσία οικονομικών ερευνών GfK, που εκτιμά ότι οι φόβοι για την ανεργία αποτρέπουν την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Απριλίου της GfK, που προβλέπει τις καταναλωτικές διαθέσεις για τον ερχόμενο μήνα, διατηρήθηκε στο 5,1 έναντι 5,2 που ήταν ο αναθεωρημένος δείκτης Μαρτίου.

Οι επιμέρους δείκτες που προσμετρούν το καταναλωτικό εισόδημα και τις προσδοκίες για την μελλοντική οικονομική κατάσταση, κατέδειξαν υποχώρηση.

Η στασιμότητα στις καταναλωτικές δαπάνες όχι μόνο στη Γερμανία αλλά σε όλη την ευρωζώνη έχει δημιουργήσει ανησυχίες για την ισχύ της οικονομικής ανάκαμψης.

Πολλοί παρατηρητές θεωρούν ότι, μέσα σε αυτό το κλίμα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μεταβάλλει τη στάση της και θα αφήσει να εννοηθεί στην συνεδρίαση της Πέμπτης ότι είναι έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια για να τονώσει την ανάκαμψη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v