Ευρωζώνη: Πτώση 3,2% στις βιομηχανικές παραγγελίες

Οι βιομηχανικές παραγγελίες στην ευρωζώνη υποχώρησαν 3,2% τον Ιανουάριο από τον Δεκέμβριο και αυξήθηκαν 1,8% σε ετήσια βάση. Οι οικονομολόγοι περίμεναν πτώση 3,4% και αύξηση 4,4% αντιστοίχως.

Ευρωζώνη: Πτώση 3,2% στις βιομηχανικές παραγγελίες
Οι βιομηχανικές παραγγελίες στην ευρωζώνη υποχώρησαν 3,2% τον Ιανουάριο έναντι του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας. Οι οικονομολόγοι περίμεναν, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου AFX, πτώση 3,4%.

Σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι παραγγελίες των ευρωπαϊκών εργοστασίων αυξήθηκαν 1,8% τόσο στην ευρωζώνη όσο και στους ”15” της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι σε ετήσια βάση οι βιομηχανικές παραγγελίες στους ”12” θα εμφάνιζαν αύξηση 4,4%. Οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ε.Ε. υποχώρησαν έναντι του Δεκεμβρίου κατά 3,1%.

Στην ευρωζώνη, κατά κλάδο, οι παραγγελίες των εργοστασίων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού εμφάνισαν τη μεγαλύτερη βύθιση, κατά 7% σε μηνιαία βάση. Οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού υποχώρησαν 4,1%, ενώ μειώθηκαν κατά 4% οι παραγγελίες εξοπλισμού μεταφορών και κατά 3,9% των χημικών προϊόντων.

Οι κλάδοι όπου εμφανίστηκε αύξηση σε μηνιαία βάση ήταν της κλωστοϋφαντουργίας (7,7%) και των βασικών μετάλλων (2,7%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v