BP και OPEC ωθούν στα ύψη το πετρέλαιο

Σε υψηλό τετραετίας κινούνται οι τιμές του πετρελαίου εν αναμονή της κρίσιμης συνεδρίασης του OPEC, ενώ η βενζίνη στις ΗΠΑ έφτασε σε ρεκόρ 18 ετών, μετά την έκρηξη στα διυλιστήρια της ΒΡ στο Τέξας, που είναι τα τρίτα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ.

BP και OPEC ωθούν στα ύψη το πετρέλαιο
Στα ύψη εκτινάχθηκε η τιμή του πετρελαίου, καθώς η φωτιά που εκδηλώθηκε σε διυλιστήρια της ΒΡ στο Τέξας επέτεινε τις πιέσεις που επικρατούν ήδη στην αγορά, εν αναμονή της κρίσιμης συνεδρίασης του OPEC για τον καθορισμό του πλαφόν παραγωγής.

Το καρτέλ θα αποφασίσει εάν θα θέσει σε εφαρμογή ή όχι τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου που έχει προγραμματίσει. Στους κόλπους του οργανισμού φέρεται να εκδηλώνεται διαμάχη, με την κορυφαία παραγωγό Σαουδική Αραβία να τάσσεται υπέρ εφαρμογής της περικοπής, αλλά το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Εμιράτα να προτείνουν την αναστολή της απόφασης, προκειμένου να εκμεταλλευτούν την εκτίναξη των τιμών.

Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν σε υψηλό 4ετίας και το Brent στο Λονδίνο κινείται στα 33,34 δολάρια, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή της βενζίνης εκτινάχθηκε σε ρεκόρ 18 ετών, μετά την έκρηξη στα διϋλιστήρια της ΒΡ στο Τέξας, που είναι τα τρίτα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v