Nokia: Mείωσε τις προβλέψεις για κέρδη- πωλήσεις

Η Nokia μείωσε τις προβλέψεις για την πορεία των κερδών για το πρώτο τρίμηνο στα 17 σεντες, στα χαμηλότερα επίπεδα των προηγούμενων προβλέψεων, προειδοποιώντας παράλληλα για πτώση πωλήσεων 2%, σε σχέση με προβλέψεις για άνοδο 3 - 7% για το 2004.

Nokia: Mείωσε τις προβλέψεις για κέρδη- πωλήσεις
Η Nokia, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής εξοπλισμών κινητής τηλεφωνίας, μείωσε τις προβλέψεις κερδοφορίας για το πρώτο τρίμηνο του έτους, εξαιτίας της υποχώρησης των πωλήσεων στις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας.

Σύμφωνα με τη Nokia οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων θα υποχωρήσουν κατά 2% σε ετήσια βάση το 2004.

Η εταιρία εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο θα φθάσουν στα χαμηλότερα επίπεδα των προηγούμενων προβλέψεων, κυμαινόμενα στα 17 σεντς ανά μετοχή, από τα 17– 19 σεντς ανά μετοχή των προηγούμενων προβλέψεων.

Οι πωλήσεις του ομίλου αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 2% στα 6,6 δισ. ευρώ, περίπου στα 8,13 δισ. δολάρια, σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις για άνοδο των πωλήσεων κατά 3– 7% για το 2004.

Η Nokia στοιχηματίζει πάντως στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων της στην αμερικανική αγορά, αφού αποφάσισε να προσλάβει 300 υπαλλήλους για να ανταποκριθεί στην αναμενόμενη επέκταση των δραστηριοτήτων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v