Ανοδος στις ευρωαγορές εν αναμονή ΕΚΤ

Με το ενδιαφέρον συγκεντρωμένο στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι ευρωαγορές κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς έχουν αυξηθεί οι προοπτικές να μειωθούν τα επιτόκια στην ευρωζώνη.

Με το ενδιαφέρον συγκεντρωμένο στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι ευρωαγορές κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς έχουν αυξηθεί οι προοπτικές να μειωθούν τα επιτόκια στην ευρωζώνη, προκειμένου να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα.

Ελάχιστοι οικονομολόγοι περιμένουν ότι η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια, αλλά πολλοί παρατηρητές θεωρούν ότι η τράπεζα θα αλλάξει φρασεολογία και θα αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο χαλάρωσης της πιστωτικής πολιτικής.

Το βασικό επιτόκιο της ευρωζώνης κινείται στο 2% και η ΕΚΤ θα ανακοινώσει την απόφασή της στις 1:45.

Ο δείκτης FTSE κινείται με κέρδη 0,25% στις 4.396 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,5% στις 3.875 μονάδες και ο CAC 0,48% στις 3.642 μονάδες.

Οι μετοχές της Ericsson εκτινάχθηκαν 9,6% όταν ο όμιλος προέβλεψε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη βελτίωση της κερδοφορίας στο α’ τρίμηνο. Η είδηση ενέπνευσε έντονα ανοδικές τάσεις σε όλο τον κλάδο, με την Alcatel να ενισχύεται έως 5,4% στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v