Τεχνολογική άνοδος στις ευρωαγορές

Σημαντικά κέρδη εμφανίζουν οι τεχνολογικές μετοχές στις ευρωαγορές, μετά την ευοίωνη πρόβλεψη της Ericsson. Αναμενόμενη η απόφαση της ΕΚΤ, στην ομιλία Trichet το ενδιαφέρον.

Σημαντικά κέρδη εμφανίζουν οι τεχνολογικές μετοχές στις ευρωαγορές, μετά την ιδιαίτερα ευοίωνη πρόβλεψη που κατέθεσε η Ericsson για την κερδοφορία στο α’ τρίμηνο.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δεν αντέδρασαν στην ευρύτατα αναμενόμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει σταθερό το επιτόκιο της ευρωζώνης στο 2% και το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στην ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη Jean-Klaude Trichet που θα ακολουθήσει και θα περιέχει ενδείξεις για τη μελλοντική πιστωτική πολιτική της τράπεζας.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,29% στις 4.398 μονάδες. Στο +0,29% διαμορφώνεται και ο δείκτης CAC στις 3.635 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,4% στις 3.635 μονάδες.

Οι προβλέψεις της Ericsson προκάλεσαν ευφορία στον τεχνολογικό κλάδο, με σημαντικά κέρδη για τις μετοχές των Vodafone, Nokia, Siemens και Alcatel. Κατά τα λοιπά πάντως, ο όγκος των συναλλαγών παρέμεινε περιορισμένος στην Ευρώπη.

Τα τεχνολογικά κέρδη προβλέπεται να μεταδοθούν και στις συναλλαγές στο αμερικανικό χρηματιστήριο και οι τίτλοι της Motorola και της Nortel εμφανίζουν ήδη ανοδικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές όπου συναλλάσσονται. Τα futures προοιωνίζονται κέρδη 10 μονάδων στο άνοιγμα του Nasdaq και 20 μονάδων για τον Dow Jones.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, αναμένονται σήμερα στις ΗΠΑ τα εβδομαδιαία στοιχεία για την ανεργία και ο δείκτης ISM για τη μεταποίηση. Οι αναλυτές, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, προβλέπουν ότι κατατέθηκαν περισσότερες αιτήσεις ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα 340.000 έναντι 339.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Για τον δείκτη ISM που προσμετρά τη δραστηριότητα του κλάδου μεταποίησης, αναμένεται πτώση τον Μάρτιο στο 59,5 έναντι 61,4 τον Φεβρουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v