Αισθητή βελτίωση στον ΡΜΙ Μαρτίου της ευρωζώνης

Βελτιώθηκε αισθητά και πολύ περισσότερο από τις προβλέψεις ο δείκτης ΡΜΙ για την μεταποίηση στην ευρωζώνη τον Μάρτιο, προμηνύοντας περαιτέρω διεύρυνση της βιομηχανικής δραστηριότητας στους ερχόμενους μήνες.

Αισθητή βελτίωση στον ΡΜΙ Μαρτίου της ευρωζώνης
Βελτιώθηκε τον Μάρτιο ο δείκτης ΡΜΙ για την μεταποίηση στην ευρωζώνη, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις που θέλουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να διατηρεί τα επιτόκια σταθερά στη σημερινή της συνεδρίαση.

Ο δείκτης ΡΜΙ που καταρτίζεται μετά από έρευνα στους υπεύθυνους για τις παραγγελίες των μεγάλων βιομηχανιών, ενισχύθηκε στις 53,3 μονάδες έναντι 52,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, για να διαμορφωθεί υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που προέβλεπαν πτώση στο 52,1.

Ο δείκτης ΡΜΙ στη Γερμανία αναρριχήθηκε τον Μάρτιο στο 54,1 από 53,4 τον Φεβρουάριο, πολύ υψηλότερα από τις προβλέψεις που μιλούσαν για πτώση στο 53.

Στη Γαλλία ο δείκτης αυξήθηκε στο 53,2 από 52, έναντι προβλέψεων για πτώση στο 51,5.

Αναλυτές τονίζουν ότι το μέγεθος για την ευρωζώνη είναι υψηλότερο από το υψηλό του 2002 και υποδεικνύει περαιτέρω διεύρυνση της βιομηχανικής δραστηριότητας στους ερχόμενους μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v