Αισθητή βελτίωση κερδοφορίας διαβλέπει η Ericsson

Οι περικοπές των δαπανών είχαν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη επίδραση στα αποτελέσματα της Ericsson, βοηθώντας την εταιρία να βελτιώσει αισθητά την κερδοφορία της στο α’ τρίμηνο. Το καθαρό περιθώριο κέρδους αναμένεται πλέον να ξεπεράσει το 41,6% του δ’ τριμήνου.

Αισθητή βελτίωση κερδοφορίας διαβλέπει η Ericsson
Οι περικοπές των δαπανών είχαν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη επίδραση στα αποτελέσματα της Ericsson, βοηθώντας την εταιρία να βελτιώσει αισθητά την κερδοφορία της στο α’ τρίμηνο.

Το καθαρό περιθώριο κέρδους, δηλαδή το καθαρό κέρδος ως ποσοστό επί των πωλήσεων, θα ξεπεράσει το 41,6% που σημειώθηκε στο δ’ τρίμηνο, σύμφωνα με πρόβλεψη της Ericsson.

Ο σουηδικός όμιλος επανέλαβε την πρόβλεψη ότι οι πωλήσεις θα υποχωρήσουν έναντι του προηγούμενου τριμήνου. Η Ericsson έχει δηλώσει ότι περιμένει αύξηση πωλήσεων 5% με 9% από την αντίστοιχη περίοδο της περσινής χρονιάς.

Ο διευθύνων σύμβουλος του κορυφαίου ομίλου συσκευών κινητής τηλεφωνίας Carl-Henric Svanberg έχει κλιμακώσει τις περικοπές των δαπανών τον τελευταίο χρόνο που ανέλαβε την θέση. Τα μέτρα, που περιλαμβάνουν περικοπές θέσεων εργασίας στο ήμισυ του προσωπικού, βοήθηκαν τον Svanberg να ανακοινώσει τον Ιανουάριο τα πρώτη κέρδη της εταιρίας σε τρία χρόνια σχεδόν. Ο Svanberg είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι περιμένει μείωση του περιθωρίου κέρδους στο α’ τρίμηνο, λόγω του μικρότερου όγκου παραγωγής.

Η μετοχή της Ericsson αντέδρασε με εκτίναξη 9,6% στην ανακοίνωση της εκτίμησης, συμπαρασύροντας υψηλότερα το σύνολο του ευρωπαϊκού κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v