Σταθεροποιητικές κινήσεις για τις ευρωαγορές

Η αναρρίχηση του δολαρίου σε υψηλό τετραμήνου έναντι του ευρώ εμπνέει κέρδη στις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ευρώπης, αλλά το γενικότερο κλίμα είναι επιφυλακτικό, καθώς αναμένονται κρίσιμα στοιχεία για τις οικονομίες της ευρωζώνης.

Η αναρρίχηση του δολαρίου σε υψηλό τετραμήνου έναντι του ευρώ εμπνέει άνοδο στις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ευρώπης, όπως τη Royal Philips και την Thomson.

Το γενικότερο κλίμα πάντως στις ευρωπαϊκές αγορές είναι επιφυλακτικό, καθώς αναμένονται κρίσιμα στοιχεία για τις οικονομίες της ευρωζώνης, όπως η ανεργία στη Γερμανία.

Ο χαμηλός όγκος συναλλαγών λόγω των εορτών επιτείνει την επιφυλακτικότητα και οι αγορές επιχειρούν να σταθεροποιηθούν στα υψηλότερα επίπεδα που κατέκτησαν στις τελευταίες εβδομάδες.

Ο δείκτης FTSE κινείται με απώλειες 0,13% στις 4.474 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί οριακά 0,06% στις 4.046 μονάδες. Ο CAC στο Παρίσι κινείται με πτώση 0,14% στις 3.775 μονάδες.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει η μετοχή της Bayer μετά την έγκριση φαρμάκου από την αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων, καθώς και της BHP Billiton, μετά την ανακοίνωση νέου έργου επεξεργασίας σιδηρομεταλλεύματος στη Χιλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v