Τις 12.000 μονάδες κατέκτησε ο Nikkei

Πάνω από τις 12.000 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο, για πρώτη φορά από τον Αύγουστο 2001, χάρη κυρίως στην εκτίναξη των τραπεζικών μετοχών αλλά και τα κέρδη των εξαγωγέων, μετά την ανατίμηση του δολαρίου.

Πάνω από τις 12.000 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο, για πρώτη φορά από τον Αύγουστο 2001, καθώς η ανατίμηση του δολαρίου καθησύχασε τους φόβους για μείωση της κερδοφορίας των εξαγωγέων, ενώ τα στατιστικά στοιχεία επιβεβαίωσαν την επέκταση της ιαπωνικής οικονομίας, οδηγώντας στα ύψη και τις τραπεζικές μετοχές.

Οι μετοχές μεγάλων εξαγωγέων της Νοτίου Κορέας, του Χονγκ Κονγκ, αλλά και άλλων ασιατικών αγορών εκτινάχθηκαν μετά την ανακοίνωση θεαματικής βελτίωσης στην αμερικανική οικονομία, όπου κατευθύνεται το μεγαλύτερο κομμάτι των πωλήσεων αυτών των εταιριών.

Η Samsung Electronics, η μεγαλύτερη εξαγωγέας της Νοτίου Κορέας, εκτινάχθηκε 4,6% και η LG Electronics 5,4%. Τα μεγαλύτερα κέρδη στην περιφέρεια εμφάνισε ο δείκτης Kospi της Νοτίου Κορέας, ενώ ο Hang Seng αναρριχήθηκε 1,5%.

Πλην της Κίνας, της Μαλαισίας, της Σιγκαπούρης, της Ταϊβάν και της Ταϊλάνδης που παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας, οι υπόλοιπες ασιατικές αγορές έκλεισαν με κέρδη.

Ο Nikkei στο Τόκιο ενισχύθηκε 1,02% στις 12.079 μονάδες, μετά την ανακοίνωση σημαντικής βελτίωσης του δείκτη οικονομικής δραστηριότητας στο 77,8 τον Φεβρουάριο.

Ο δείκτης προσμετρά την κατάσταση στην απασχόληση, την καταναλωτική εμπιστοσύνη και συνυπολογίζει τους δείκτες μελλοντικών προσδοκιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v