Πτώση Nikkei λόγω βιομηχανικής παραγωγής

Υποχώρησαν οι τιμές των μετοχών στο Τόκιο, μετά την ανακοίνωση ότι η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε περισσότερο απ’όσο αναμενόταν, απογοητεύοντας εν μέρει τις ελπίδες ανάκαμψης της ιαπωνικής οικονομίας. Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε 0,2% στις 11.693,68 μονάδες.

Υποχώρησαν οι τιμές των μετοχών στο Τόκιο, μετά την ανακοίνωση ότι η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε περισσότερο απ’όσο αναμενόταν, απογοητεύοντας εν μέρει τις ελπίδες ανάκαμψης της ιαπωνικής οικονομίας.

Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε 0,2% στις 11.693,68 μονάδες, ενώ ο επιμέρους δείκτης τραπεζών του Topix απώλεσε 2% λόγω κερδοσκοπικών πωλήσεων στον τραπεζικό κλάδο, που είναι από τους πλέον ευνοημένους της πρόσφατης χρηματιστηριακής ανάκαμψης.

Η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία υποχώρησε 3,7% τον Φεβρουάριο, με τη μεγαλύτερη πτώση 3 ετών, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία. Η πτώση ήταν μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στα υπόλοιπα ασιατικά χρηματιστήρια, με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν και οι αγορές της Νοτίου Κορέας, της Κίνας και της Μαλαισίας.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ εκτινάχθηκε μέχρι 2% και κινείται αυτή την ώρα στις 12.675 μονάδες, χάρη στην HSBC και άλλες εταιρίες με μεγάλο εξαγωγικό άνοιγμα, που αντέδρασαν θετικά στην ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v