Τεχνολογική άνοδος σε υποτονικές ευρωαγορές

Υποτονικό παραμένει το κλίμα στις ευρωαγορές, με ανοδικές τάσεις στους ευαίσθητους στον οικονομικό κύκλο κλάδους, όπως η τεχνολογία, που ”επενδύουν” στην προοπτική μείωση των ευρωπαϊκών επιτοκίων. Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην ανακοίνωση για την αμερικανική ανεργία.

Υποτονικό παραμένει το κλίμα στις ευρωαγορές την τελευταία χρηματιστηριακή ημέρα της εβδομάδας, με ανοδικές τάσεις στους ευαίσθητους στον οικονομικό κύκλο κλάδους, όπως η τεχνολογία, που ”επενδύουν” στην προοπτική μείωση των ευρωπαϊκών επιτοκίων στη συνέχεια του έτους. Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι στραμμένο στην ανακοίνωση για την αμερικανική ανεργία το απόγευμα.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,23% στις 4,420 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,15% στις 3.930 μονάδες και ο CAC 0,42% στις 3.685 μονάδες.

Η γαλλική εταιρία ηλεκτρονικών υπολογιστών Bull εκτινάχθηκε 12% μετά την διήμερη αναστολή της διαπραγμέτευσης του τίλου, που προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος του διευθύνοντος συμβούλου Pierre Bonelli, ο οποίος θεωρείτο και ο αρχιτέκτονας της ανάκαμψης της εταιρίας.

Και η ισπανική αλυσίδα ξενοδοχείων NH Hoteles ενισχύθηκε 2,2% όταν ανακοίνωσε ότι θα αποδώσει μέρισμα για πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια.

Με θετικό πρόσημο αναμένεται να ανοίξουν οι αμερικανικές αγορές, καθώς επικρατούν ελπίδες ότι τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν το απόγευμα θα ικανοποιήσουν την αγορά.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζουν ανοδικό άνοιγμα για τον δείκτη Nasdaq και τον S&P αλλά ελαφρώς πτωτικό άνοιγμα για τον Dow Jones, που ίσως υποστεί κερδοσκοπικές πωλήσεις στο πλαίσιο της ανασύνθεσης του δείκτη των blue chips.

Οι οικονομολόγοι προβλέπουν, σύμφωνα με έρευνα του CNN Money, ότι το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε τον Μάρτιο σταθερό στο 5,6% έναντι του Φεβρουαρίου, ενώ οι μισθολογικές καταστάσεις πλην αγροτικού τομέα εμφάνισαν στον ίδιο μήνα σημαντική βελτίωση, κατά 123.000 έναντι 21.000 μόλις τον Φεβρουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v