Κέρδη λόγω ευρώ και πετρελαίου στις ευρωαγορές

Δυναμική άνοδο ενέπνευσε στις ευρωπαϊκές αγορές οι πτώση του ευρώ στα χαμηλότερα έτους έναντι του δολαρίου, ενώ η αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου υποστηρίζει και τους ενεργειακούς τίτλους.

Δυναμική άνοδο ενέπνευσε στις ευρωπαϊκές αγορές οι πτώση του ευρώ στα χαμηλότερα έτους έναντι του δολαρίου, καθώς οι εταιρίες με μεγάλο εξαγωγικό άνοιγμα στις ΗΠΑ, όπως η Bayer, η Siemens και η BASF εκτινάχθηκαν στα ύψη.

Επιπλέον, η αναρρίχηση του πετρελαίου σε υψηλό τριών εβδομάδων προκαλεί εκτίναξη στις ενεργειακές μετοχές, όπως η Shell, η Total και η ΕΝΙ.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,53% στις 4.513 μονάδες, ενώ ο DAX εκτινάσσεται 1,69% στις 4.081 μονάδες και ο CAC 1,13% στις 3.782 μονάδες.

Το ενδιαφέρον για τις αγορές στρέφεται στην ανακοίνωση του δείκτη λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, που αναμένεται να δείξει ενίσχυση και να υποστηρίξει σε περαιτέρω κέρδη το δολάριο. Τα futures προοιωνίζουν ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς αμερικανικούς δείκτες.

Η αμερικανική αγορά περιμένει με έντονο ενδιαφέρον και τα αποτελέσματα κορυφαίων εταιριών, όπως η Intel και η Johnson & Johnson.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι το υπουργείο Εμπορίου θα ανακοινώσει αύξηση του δείκτη λιανικών πωλήσεων για έκτο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο. Για την ακρίβεια προβλέπεται αύξηση 0,7%, όσο και τον Φεβρουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v