Αφορμή για ρευστοποιήσεις οι προβλέψεις της Intel

Αφορμή για ρευστοποιήσεις προκάλεσαν στον τεχνολογικό κλάδο οι προβλέψεις της Intel ότι οι πωλήσεις β’ τριμήνου δεν θα ανταποκριθούν στις προβλέψεις των αναλυτών.

Αφορμή για ρευστοποιήσεις προκάλεσαν στον τεχνολογικό κλάδο οι προβλέψεις της Intel ότι οι πωλήσεις β’ τριμήνου δεν θα ανταποκριθούν στις προβλέψεις των αναλυτών.

Οι εκτιμήσεις του κολοσσού της πληροφορικής επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες ότι οι τεχνολογικές μετοχές είναι ”ακριβές” στα τρέχοντα επίπεδα. Υπερβολική κρίνεται η πρόσφατη άνοδος αρκετών κλάδων και στις δύο όχθες του Ατλαντικού και οι επενδυτές αναμένουν ότι αυτό το διάστημα που ανακοινώνονται τα αποτελέσματα α’ τριμήνου θα επικρατήσουν διορθωτικές τάσεις στις αγορές.

Αυτό το μήνυμα εξέπεμψε χθες και η Wall Street, που αντέδρασε με ρευστοποιήσεις παρά τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

Αναλυτές εκτιμούν, χαρακτηριστικά, ότι ο δείκτης FTSE θα υποκύψει σε κερδοσκοπικές πιέσεις για να σταθεροποιηθεί στην περιοχή των 4.400 μονάδων μέσα στην εβδομάδα. Ο δείκτης της λονδρέζικης αγοράς κινείται το μεσημέρι με απώλειες 1,10% στις 4.466 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX κινείται οριακά πάνω από το φράγμα των 4.000 μονάδων με απώλειες 1,72%, στις 4.001 μονάδες. Ο CAC στο Παρίσι βυθίζεται 1,30% στις 3.725 μονάδες.

Τις τάσεις ρευστοποιήσεων ”επιβεβαιώνουν” και τα futures της Wall Street, που προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τους αμερικανικούς δείκτες, μολονότι και τα σημερινά macro δεν προμηνύονται αρνητικά.

Οι αναλυτές περιμένουν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 0,3% τον Μάρτιο, με άνοδο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, εξαιτίας της εκτίναξης στις τιμές ενέργειας. Τον Φεβρουάριο ο πληθωρισμός είχε ”τρέξει” με ρυθμό 0,3%. Πλην των τιμών ενέργειας και τροφίμων, ο δομικός πληθωρισμός προβλέπεται ότι ενισχύθηκε τον Μάρτιο 0,2%, όσο και τον προηγούμενο μήνα.

Για το εμπορικό ισοζύγιο, εκτιμάται ότι το έλλειμμα συρρικνώθηκε τον Φεβρουάριο στα 42,5 δισ. δολ. μετά το ρεκόρ των 43,1 δισ. δολ. τον Ιανουάριο, καθώς η πτώση του δολαρίου έδωσε ώθηση στις εξαγωγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v