Αύξηση κερδών αλλά δυσοίωνες προβλέψεις από Intel

Αύξηση κατά 89% σε ετήσια βάση εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της Intel για το α΄ τρίμηνο του 2004, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 20%. Η εταιρία προειδοποίησε ωστόσο ότι η ανάπτυξη πωλήσεων ενδέχεται να επιβραδυνθεί στο 16% κατά το β’ τρίμηνο σε σύγκριση με περισσότερο από 20% στα τρία προηγούμενα τρίμηνα.

Αύξηση κερδών αλλά δυσοίωνες προβλέψεις από Intel
Αύξηση κατά 89% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της Intel για το α΄ τρίμηνο του 2004, έναντι του αντίστοιχου περσινού τριμήνου και διαμορφώθηκαν σε 1,7 δισ. δολ.

Αντίστοιχα, οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 20%, μένοντας ωστόσο πίσω από τις προβλέψεις των αναλυτών. Οι τελευταίοι ανέμεναν τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφωθούν στα 27 σεντς και οι πωλήσεις στα 8,16 δισ. δολ.

Τα μεγέθη που ανακοίνωσε η Intel κάνουν λόγο για κέρδη ανά μετοχή στα 26 σεντς και για πωλήσεις 81 δισ. δολ. Οι αναλυτές αποδίδουν τις κατώτερες των εκτιμήσεων επιδόσεις στο ποσό των 225 εκατ. δολ. που αναγκάστηκε να καταβάλει η Intel για διακανονισμό εκκρεμούς της διαμάχης με την Intergraph.

Τα αποτελέσματα του κολοσσού στον χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών ικανοποίησαν την αγορά αλλά οι προβλέψεις για τις πωλήσεις στη συνέχεια του έτους προκάλεσαν απογοήτευση, καθώς η Intel προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις της θα επιβραδυνθούν στο β’ τρίμηνο, καθώς η ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας δεν επαρκεί για να τροφοδοτήσει τις καταναλωτικές δαπάνες.

Η εταιρία έκανε την πρόβλεψη ότι οι πωλήσεις θα κινηθούν στην κλίμακα των 7,6 με 8,2 δισ. δολ. σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών για 8,09 δισ. δολ. Η αύξηση των πωλήσεων ενδέχεται να επιβραδυνθεί μέχρι το 16% σε σύγκριση με περισσότερο από 20% στα τρία προηγούμενα τρίμηνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v