Thomson: Πτώση πωλήσεων 1,4% στο α’ τρίμηνο

Οι πωλήσεις της Thomson, που εδρεύει στη Γαλλία και κατασκευάζει τηλεοράσεις για τις μάρκες RCA και GE, υποχώρησαν 1,4% στο α’ τρίμηνο, καθώς η πτώση του δολαρίου είχε επιπτώσεις στα αποτελέσματα της εταιρίας, η οποία είναι η ισχυρότερη στις πωλήσεις τηλεοπτικών συσκευών στις ΗΠΑ.

Thomson: Πτώση πωλήσεων 1,4% στο α’ τρίμηνο
Οι πωλήσεις της Thomson υποχώρησαν 1,4% στο α’ τρίμηνο, καθώς η πτώση του δολαρίου είχε επιπτώσεις στα αποτελέσματα της εταιρίας, που είναι η ισχυρότερη στις πωλήσεις τηλεοπτικών συσκευών στις ΗΠΑ.

Η Thomson, που εδρεύει στη Γαλλία και κατασκευάζει τηλεοράσεις για τις μάρκες RCA και GE, κατέθεσε πωλήσεις 1,86 δισ. ευρώ σε σύγκριση με 1,88 δισ. ευρώ στην αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που προέβλεπαν κέρδη 1,765 δισ. ευρώ.



Το α’ τρίμηνο ”σηματοδοτήθηκε από ανάκαμψη των αγορές μας στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία και αναμένουμε αυτή την τάση να διατηρηθεί στο β’ τρίμηνο”, δήλωσε ο διευθύνων οικονομικός σύμβουλος του ομίλου Julian Waldron.

Η Thomson προχωρά σε περικοπές 1.200 θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, προκειμένου να μειώσει τις δαπάνες της κατά 50 εκατ. ευρώ το χρόνο, καθώς ανταγωνίζεται τις αυξανόμενες εξαγωγές από την Κίνα. Η εταιρία μεταφέρει σημαντικό τμήμα της κατασκευής εξαρτημάτων στην Κίνα, που είναι η μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά τηλεοράσεων στον κόσμο, προκειμένου να αυξήσει το μερίδιό της στην ασιατική αγορά.



Πλην των συναλλαγματικών διακυμάνσεων, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 6,1% στο α’ τρίμηνο. Η Thomson επανέλαβε ότι περιμένει αύξηση πωλήσεων 4% στο σύνολο του έτους και 4% με 6% στο β’ τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v