Samsung: Ιστορικό ρεκόρ κερδών το α’ τρίμηνο

Σχεδόν τριπλασιάστηκαν κι έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ τα κέρδη της Samsung Electronics. Η εταιρία προβλέπεται διατήρηση της ανάπτυξης στο τρέχον τρίμηνο καθώς εκτινάσσεται η ζήτηση για συσκευές κινητής τηλεφωνίας, επεξεργαστές μνήμης και επίπεδες οθόνες.

Samsung: Ιστορικό ρεκόρ κερδών το α’ τρίμηνο
Σχεδόν τριπλασιάστηκαν τα κέρδη της Samsung Electronics, της δεύτερης ισχυρότερης εταιρίας κατασκευής ημιαγωγών και κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, και θα συνεχίσουν να βελτιώνονται στο τρέχον τρίμηνο καθώς εκτινάσσεται η ζήτηση για συσκευές κινητής, επεξεργαστές και επίπεδες οθόνες.

Τα καθαρά κέρδη εκτινάχθηκαν στα 3,1 τρισ. γουόν Νοτίου Κορέας (2,7 δισ. δολ.) από 1,1 τρισ. γουόν στο αντίστοιχο τρίμηνο της περσινής χρονιάς. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 2,9 τρισ. γουόν. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 50% στα 14,4 τρισ. γουόν.



Η κερδοφορία της Samsung στο εξεταζόμενο διάστημα ήταν καλύτερη από της Intel -της μεγαλύτερης παγκοσμίως στον χώρο των μικροεπεξεργαστών βάση πωλήσεων- και της Nokia -που είναι η ισχυρότερη στον χώρο των κινητών τηλεφώνων- καθώς οι πωλήσεις συσκευών εκτινάχθηκαν 52%.

Οι πωλήσεις στους επεξεργαστές μνήμης και τις οθόνες υγρών κρυστάλλων εκτινάχθηκε χάρη στην επιτάχυνση της ανάπτυξης της αγοράς προσωπικών υπολογιστών από το 2000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v