Σε ανοδική τροχιά η τεχνολογία στις ευρωαγορές

Ανοδικές τάσεις ανέκτησαν οι τεχνολογικές μετοχές, μετά την αναρρίχηση του αμερικανικού δείκτη Nasdaq με τα μεγαλύτερα κέρδη δύο εβδομάδων. Νευρικότητα στις ευρωαγορές, εν όψει της ομιλίας Alan Greenspan.

Ανοδικές τάσεις ανέκτησαν οι τεχνολογικές μετοχές, μετά την αναρρίχηση του αμερικανικού δείκτη Nasdaq με τα μεγαλύτερα κέρδη δύο εβδομάδων.

Στην Ευρώπη σημαντικά κέρδη καταγράφουν μεταξύ άλλων η Infineon Technologies, η ASML Holding και η Cap Gemini, επαναφέροντας ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,35% στις 4.562 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη κερδίζει 0,80% στις 4.057 μονάδες, ενώ ο CAC 0,64% στις 3.767 μονάδες.

Πιέσεις υφίσταται η μετοχή της Royal Dutch/Shell μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από τη Standard & Poor’s στο πλαίσιο του σκανδάλου για τα αποθέματα που πλήττει τη δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή της Ευρώπης.

Θετικά αντιδρά η μετοχή της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Αγγλίας, Tesco, στην ανακοίνωση αύξησης ετήσιων κερδών 16%.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην ομιλία σήμερα και αύριο του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ, Alan Greenspan, για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v