Φάρμακα και αυτοκίνητα στηρίζουν τις ευρωαγορές

Η στροφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος σε κλάδους με σχετικά μικρή εξάρτηση από τον οικονομικό κύκλο, όπως οι βιομηχανίες φαρμάκων και εξορύξεων, προσφέρει ανοδική ώθηση στις ευρωαγορές. Ανάκαμψη στις αυτοκινητοβιομηχανίες, νέες πιέσεις στην τεχνολογία.

Η στροφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος σε κλάδους με σχετικά μικρή εξάρτηση από τον οικονομικό κύκλο, όπως οι βιομηχανίες φαρμάκων και εξορύξεων, προσφέρει ανοδική ώθηση στις ευρωαγορές.

Σημαντικά κέρδη εμφανίζουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες μετά την ανακοίνωση της Volkswagen για αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων τον περασμένο μήνα αλλά και την αναβάθμιση της σύστασης της Lehman Brothers για την μετοχή της βιομηχανίας ελαστικών Continental.

Τα αυτοκίνητα, που ήταν ο μόνος κλάδος του δείκτη Stoxx 600 ο οποίος σημείωσε απώλειες πέρσι, ανακάμπτουν από τον Μάρτιο καθώς ανακοινώνονται προβλέψεις για βελτίωση της ζήτησης.

Αντιθέτως, οι πιέσεις που ασκούνται στον τεχνολογικό μετά την ανακοίνωση επιφυλακτικών προβλέψεων από τις μεγάλες εταιρίες του χώρου επιτείνονται από την εκτίμηση της Nokia ότι τα έσοδά της πιθανόν να υποχωρήσουν για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς αυξάνεται ο ανταγωνισμός στον κλάδο.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,39% στις 4.523 μονάδες αντλώντας στήριξη κυρίως από τις φαρμακοβιομηχανίες που κινούνται σε υψηλό 18μήνου. Ο κλάδος ευνοείται από την επενδυτική στροφή σε μη-κυκλικές εταιρίες, για τις οποίες οι επενδυτές ελπίζουν ότι θα διατηρηθεί η κερδοφορία ακόμη και σε περίπτωση αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,4% στις 4.020 μονάδες, ενώ ο όγκος των συναλλαγών παραμένει χαμηλός εξαιτίας της λήξης προθεσμιακών συμβολαίων, σήμερα. Στο Παρίσι ο CAC ενισχύεται 0,53% στις 3.742 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v