Μειώθηκαν για 12ο τρίμηνο τα έσοδα της Sun

Καθαρές ζημίες 760 εκατ. δολαρίων και μείωση εσόδων για 12ο συνεχόμενο τρίμηνο ανακοίνωσε η καλιφορνέζικη εταιρία υψηλής τεχνολογίας Sun, που προχωρά σε περικοπή του 10% του εργατικού δυναμικού της και πώληση ακινήτων.

Μειώθηκαν για 12ο τρίμηνο τα έσοδα της Sun
Σημαντικές απώλειες κατέθεσε, όπως αναμενόταν, η εταιρία υψηλής τεχνολογίας Sun Microsystems στο οικονομικό γ’ τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο.

Η καλιφορνέζικη εταιρία κατασκευής λογισμικών και servers ηλεκτρονικών υπολογιστών ανακοίνωσε καθαρές ζημίες ύψους 760 εκατ. δολαρίων σε σύγκριση με κέρδη 4 εκατ. δολαρίων στο αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Τα έσοδα της Sun υποχώρησαν για 12ο συνεχόμενο τρίμηνο.

Όταν είχε εκδώσει την προειδοποίηση για τις επικείμενες ζημιές της η Sun στις αρχές του μήνα, είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε περικοπές 3.000 θέσεων εργασίας –το 10% του εργατικού δυναμικούς της- για να μειώσει τις δαπάνες.

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης, η εταιρία θα προχωρήσει σε πώληση ορισμένων επενδύσεων στην αγορά ακινήτων ανά τον κόσμο. Η εταιρία είχε θέσει στόχο την επιστροφή σε κερδοφορία μέχρι το τέλος Ιουνίου 2002 αλλά εξακολουθεί, δύο χρόνια αργότερα, να καταγράφει ζημίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v