Πιέσεις στις ευρωαγορές με την άνοδο του ευρώ

Οι εταιρίες με έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό επανέκτησαν πτωτική πορεία, καθώς το δολάριο υποχωρεί εκ νέου έναντι του ευρώ. Ο τεχνολογικός κλάδος διατηρεί διορθωτικές τάσεις σε χαμηλότερα επίπεδα, παρά τα καλά αποτελέσματα της Ericsson.

Οι εταιρίες με έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό επανέκτησαν πτωτική πορεία, καθώς το δολάριο υποχωρεί εκ νέου έναντι του ευρώ.

Οι βασικοί δείκτες σε 12 από τις 17 δυτικοευρωπαϊκές αγορές εμφανίζουν απώλειες και ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,25% στις 4.525 μονάδες, ενώ ο DAX παρουσιάζει πτώση 0,61% στις 4.009 μονάδες και ο CAC στο Παρίσι πτώση 0,58% στις 4.525 μονάδες.

Η πτώση του δολαρίου αποδίδεται στην προοπτική καθυστέρησης αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, καθώς η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ δεν δείχνει ακόμη σημάδια πειστικής ανάκαμψης.

Ο τεχνολογικός κλάδος διατηρεί διορθωτικές τάσεις σε χαμηλότερα επίπεδα, παρά τα καλά αποτελέσματα της Ericsson.

Υποτονικό άνοιγμα προοιωνίζουν και τα futures στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν νέο ”κύμα” επιχειρηματικών ανακοινώσεων αλλά και κρίσιμα μακροοικονομικά στοιχεία. Στα εταιρικά αποτελέσματα, σήμερα ανακοινώνουν στοιχεία μεταξύ άλλων η Nextel Communications και η McDonald’s.

Από το μέτωπο των macro, αναμένεται σήμερα ο δείκτης leading economic indicators, που καταρτίζεται βάση των βασικών οικονομικών δεικτών για την αμερικανική οικονομία.

Οι αναλυτές περιμένουν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, ότι ο ”δείκτης των δεικτών” που ουσιαστικά προοιωνίζει την πορεία της οικονομίας στους ερχόμενους τρεις με έξι μήνες, ανέκαμψε 0,3% τον Μάρτιο. Ο δείκτης είχε μείνει σταθερός τον Φεβρουάριο και κινείται σε θετικό πεδίο εδώ και 10 μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v