Εκτίναξη πωλήσεων και κερδών στη Sony Ericsson

Κέρδη για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο ανακοίνωσε η Sony Ericsson Mobile Communications, η κοινοπραξία συσκευών κινητής τηλεφωνίας της Sony με την Ericsson, χάρη στις πολύ καλές πωλήσεις κινητών με κάμερα όπως το T610 και το T630.

Εκτίναξη πωλήσεων και κερδών στη Sony Ericsson
Κέρδη για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο ανακοίνωσε η Sony Ericsson Mobile Communications, η κοινοπραξία συσκευών κινητής τηλεφωνίας μεταξύ της Sony και της Ericsson, χάρη στις πολύ καλές πωλήσεις κινητών με κάμερα όπως το T610 και το T630.

Τα καθαρά κέρδη της Sony Ericsson, της έκτης μεγαλύτερης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, διαμορφώθηκαν στα 82 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο, σε σύγκριση με ζημίες 104 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η Sony Ericsson, που ευνοείται από την καταναλωτική προτίμηση στα τηλέφωνα με κάμερες και έγχρωμη οθόνη, αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις στο σύνολο της φετινής χρονιάς στις 550 εκατομμύρια συσκευές από 520 εκατ. στην προηγούμενη πρόβλεψη.

Οι πωλήσεις στο εξεταζόμενο α’ τρίμηνο εκτινάχθηκαν 66% στα 1,34 δισ. ευρώ από 806 εκατ. ευρώ, περισσότερο κι από τα 1,3 δισ. ευρώ που προέβλεπαν οι αναλυτές σε έρευνα του SME Direkt.

Τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 97 εκατ. ευρώ, υπερδιπλάσια από τις προβλέψεις των αναλυτών για 37,6 εκατ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v