Ευρωζώνη: Αύξηση βιομηχανικής παραγωγής 0,1%

Με ρυθμό 0,1% σε μηνιαία και 0,6% σε ετήσια βάση αναπτύχθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat. Στο σύνολο της Ε.Ε. η παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη σε μηνιαία βάση και ενισχύθηκε 0,4% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο 2003.

Ευρωζώνη: Αύξηση βιομηχανικής παραγωγής 0,1%
Με ρυθμό 0,1% σε μηνιαία και 0,6% σε ετήσια βάση αναπτύχθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurostat.

Στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη σε μηνιαία βάση και ενισχύθηκε 0,4% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο 2003.

Τη μεγαλύτερη βελτίωση στην παραγωγή εμφάνισε η Ελλάδα με ποσοστό 2,5% και ακολούθησαν η Ισπανία με ρυθμό 1,5%, η Δανία με 1,2% και η Πορτογαλία με 1,1%. Εντονη βύθιση παρουσίασε η βιομηχανική παραγωγή στην Ιρλανδία (-1,7%) και στη Σουηδία (1,2%).

Μεταξύ των μεγάλων οικονομιών της ευρωζώνης, η γαλλική παραγωγή αυξήθηκε 0,8%, η ιταλική παρέμεινε αμετάβλητη, ενώ η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία συρρικνώθηκε κατά 1% και στη Βρετανία κατά 0,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v