Μικτή εικόνα στη Wall με τον Nasdaq κερδισμένο

Με ισχυρά κέρδη έκλεισε τη συνεδρίαση ο τεχνολογικός κλάδος, ενώ ο Dow Jones δεν κατόρθωσε να περάσει σε θετικό πρόσημο, με τις ανησυχίες για τα επιτόκια και την ένταση στο Ιράκ να παραμένουν. Απώλειες στην Ευρώπη πλην Λονδίνου.

Με ισχυρά κέρδη έκλεισε τη συνεδρίαση ο τεχνολογικός κλάδος, ενώ ο Dow Jones δεν κατόρθωσε να περάσει σε θετικό πρόσημο, με τις ανησυχίες για τα επιτόκια και την ένταση στο Ιράκ να παραμένουν.

Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, πλην της αγοράς του Λονδίνου.

Ειδικότερα, οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον την ομιλία του προέδρου της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, ενώπιον του Κογκρέσου την Τρίτη και την Τετάρτη.

Από την πλευρά του, ο αναλυτής της Prudential, Edward Keon, αναφέρει ότι τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου συνεχίζουν να είναι εντυπωσιακά, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση των λειτουργικών κερδών των εταιριών κατά 36% σε σχέση με πέρυσι.

Εξάλλου, οι μάχες στο Ιράκ κορυφώθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με τον αριθμό των νεκρών Αμερικανών στρατιωτών να ανέρχεται πλέον σε 702.

Νευρικότητα στη μετοχή της εταιρίας (-2%), προσέδωσε ο θάνατος του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της McDonalds από καρδιακό επεισόδιο, Jim Cantalupo.

Πτώση κατέγραψαν ακόμη οι μετοχές των Alcoa, Caterpillar, Hewlett-Packard και Home Depot.

Αντίθετα, υψηλότερα περί το 1% κινήθηκε η εταιρία λιανικής 3M, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της αμερικανικής αγοράς.

Θετική τροχιά ακολούθησε και η φαρμακευτική Eli Lilly, καθώς τα αποτελέσματά της για το τρίμηνο ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων. Άνοδο περί το 1% σημείωσαν οι μετοχές των Microsoft, Oracle, και Applied Materials.

Κέρδη περί το 1,5% κατέγραψε η μετοχή της Advanced Micro Devices, ύστερα από την αναβάθμισή της σε buy από την Deutsche Bank. Με άνοδο κατά 3% έκλεισε και η Nokia.

Η Εθνική σημείωσε άνοδο 1,50% στα 5,43 δολάρια, ενώ πτώση 0,54% στα 7,32 δολάρια και κατά 0,42% στα 26,29 δολάρια κατέγραψαν ΟΤΕ και 3Ε αντίστοιχα.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10437,85 μονάδες με απώλειες 0,14%, κέρδη 0,11% σημείωσε ο S&P στις 1135,84 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,24% στις 2020,41 μονάδες.

O FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 0,20% στις 4546,2 μονάδες, ενώ απώλειες 0,22% κατέγραψαν οι DAX και CAC 40, στις 4025,07 και 3743,43 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v