Αγοραστικό ενδιαφέρον για techs ενισχύει το Nasdaq

Μικτές παραμένουν οι τάσεις στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να δείχνουν ενδιαφέρον σε επιλεγμένες τεχνολογικές μετοχές, και την ευρύτερη αγορά να πιέζεται εν μέσω φημολογιών για τα επιτόκια, αλλά και λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων. Απώλειες στην Ευρώπη πλην Λονδίνου.

Μικτές παραμένουν οι τάσεις στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να δείχνουν ενδιαφέρον σε επιλεγμένες τεχνολογικές μετοχές, και την ευρύτερη αγορά να πιέζεται εν μέσω φημολογιών για τα επιτόκια, αλλά και λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων.

Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, πλην της αγοράς του Λονδίνου.

Ειδικότερα, οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον την ομιλία του προέδρου της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, ενώπιον του Κογκρέσου την Τρίτη και την Τετάρτη.

Από την πλευρά του, ο αναλυτής της Prudential, Edward Keon, αναφέρει ότι τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου συνεχίζουν να είναι εντυπωσιακά, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση των λειτουργικών κερδών των εταιριών κατά 36% σε σχέση με πέρυσι.

Εξάλλου, οι μάχες στο Ιράκ κορυφώθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με τον αριθμό των νεκρών Αμερικανών στρατιωτών να ανέρχεται πλέον σε 702.

Νευρικότητα στην αγορά και στη μετοχή της εταιρίας (-1,60%), προσδίδει ο θάνατος του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της McDonalds από καρδιακό επεισόδιο, Jim Cantalupo.

Πτώση καταγράφουν ακόμη οι μετοχές των Alcoa, Caterpillar, Hewlett-Packard και Home Depot.

Αντίθετα, υψηλότερα περί το 1,2% κινείται η εταιρία λιανικής 3M, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της αμερικανικής αγοράς.

Θετική τροχιά ακολουθεί και η φαρμακευτική Eli Lilly, καθώς τα αποτελέσματά της για το τρίμηνο ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων.

Κέρδη περί το 1,2% σημειώνει η μετοχή της Advanced Micro Devices, ύστερα από την αναβάθμισή της σε buy από την Deutsche Bank. Άνοδο κατά 3,3% καταγράφει και η Nokia.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10414,09 μονάδες με απώλειες 0,36%, πτώση 0,20% σημειώνει και ο S&P στις 1132,38 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,48% στις 2005,25 μονάδες.

O FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 0,20% στις 4546,2 μονάδες, ενώ απώλειες 0,22% κατέγραψαν οι DAX και CAC 40, στις 4025,07 και 3743,43 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v