Επανέρχονται οι ανησυχίες για τα επιτόκια στη Wall

Πιέσεις δέχεται η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επαναφέρουν τις ανησυχίες για την αύξηση των επιτοκίων, παρά τα θετικά μακροοικονομικά και εταιρικά στοιχεία. Μικτές τάσεις καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Πιέσεις δέχεται η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επαναφέρουν τις ανησυχίες για την αύξηση των επιτοκίων, παρά τα θετικά μακροοικονομικά και εταιρικά στοιχεία.

Μικτές τάσεις καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 30.000, στις 360.000, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση στις 335.000.

Εξάλλου, ο δείκτης μεταποίησης για τη Νέα Υόρκη, εκτινάχθηκε στο 36,05 τον Απρίλιο από το 25,33 του Μαρτίου. Χαρακτηριστικό είναι πως οι αναλυτές έκαναν λόγο για άνοδο στο 26,8.

Αναλυτής της Morgan Stanley σχολιάζει ότι τα εύρωστα οικονομικά στοιχεία θα υποχρεώσουν την Fed να ”πολεμήσει” τον πληθωρισμό με την αύξηση των επιτοκίων, ενδεχόμενο που απομακρύνει τους επενδυτές από την αγορά.

Πιέσεις δέχονται ιδιαίτερα εταιρίες του χρηματοοικονομικού κλάδου, με την Citigroup να υποχωρεί κατά 1,5% παρά την αύξηση των κερδών της κατά 29% σε σχέση με πέρυσι, ενώ τα έσοδά της σημείωσαν άνοδο 16% στα 21,49 δισ. δολάρια.

Θετικά αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσαν και οι αεροπορικές Southwest Airlines και Continental, παρά το υψηλό κόστος των καυσίμων.

Η PepsiCo ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του α΄ τριμήνου αυξήθηκαν 15%, ενώ και η EMC ανακοίνωσε τετραπλασιασμό κερδοφορίας, και αύξηση 15% στα έσοδα.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 10383,70 μονάδες με άνοδο 0,06%, ο Nasdaq υποχωρεί 0,60% στις 2012,76 μονάδες, ενώ και ο S&P σημειώνει άνοδο 0,01% στις 1128,16 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v