”Υπέκυψε” στις ρευστοποιήσεις η Wall

Οι ανησυχίες των επενδυτών ότι μετά το μπαράζ θετικών μακροοικονομικών και εταιρικών ανακοινώσεων, η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed θα έλθει νωρίτερα, επικράτησαν στην αμερικανική αγορά οδηγώντας την σε υψηλές απώλειες μετά τα χθεσινά κέρδη. ”Κράτησε” τα κέρδη η Ευρώπη.

Οι ανησυχίες των επενδυτών ότι μετά το μπαράζ θετικών μακροοικονομικών και εταιρικών ανακοινώσεων, η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed θα έλθει νωρίτερα, επικράτησαν στην αμερικανική αγορά οδηγώντας την σε υψηλές απώλειες μετά τα χθεσινά κέρδη.

”Κράτησε” τα κέρδη η Ευρώπη.

Ειδικότερα, η Merrill Lynch ανακοίνωσε διπλασιασμό κερδών για το πρώτο τρίμηνο χρήσης, υπερβαίνοντας μάλιστα και τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η μετοχή της ωστόσο κατέγραψε πτωτική πορεία.

Απώλειες κατέγραψαν και οι JP Morgan, Citigroup, Caterpillar, και Alcoa.

Αντίστοιχα θετικά ήταν και τα αποτελέσματα της φαρμακευτικής Johnson & Johnson, καταγράφοντας κέρδη ύψους 83 σεντς ανά μετοχή στο α΄ τρίμηνο, έναντι των εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για 80, και τς αντίστοιχης περιόδου πέρυσι (69 σεντς ανά μετοχή). Η μετοχή της ενισχύθηκε 1%.

Εξάλλου, οι πωλήσεις λιανικής το Μάρτιο σημείωσαν άνοδο 1,8%, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν άνοδο 0,7%

Ωστόσο, τα ισχυρά μακροοικονομικά και εταιρικά στοιχεία, θεωρείται από τους επενδυτές ότι επιβεβαιώνουν ουσιαστικά την αναμένομενη αύξηση των επιτοκίων, με τους αναλυτές να την τοποθετούν χρονικά μέσα στο καλοκαίρι.

Υψηλότερα των προσδοκιών ήταν και τα αποτελέσματα της κατασκευάστριας εταιρίας επεξεργαστών, Novellus System, με τη μετοχή της ωστόσο να υποχωρεί περί το 3%.

Με ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές και τα αποτελέσματα της κατασκευάστριας εταιρίας επεξεργαστών, Intel, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κέρδη ύψους 27 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 14 σεντς της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Η Εθνική σημείωσε πτώση 5,65% στα 5,51 δολάρια, ο ΟΤΕ υποχώρησε 0,58% στα 6,91 δολάρια ενώ η 3Ε κατέγραψε απώλειες 0,75% στα 26,61 δολάρια.

Ο Dow Jones υποχώρησε 1,28% στις 10381,28 μονάδες, κατά 1,71% σημείωσε πτώση ο Nasdaq στις 2030,08 μονάδες, ενώ και ο S&P κατέγραψε απώλειες περί το 1,38% στις 1129,42 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με κέρδη 0,58% στις 4515,8 μονάδες, άνοδο 1,44% σημείωσε ο DAX στις 4071,42 μονάδες, ενώ κατά 0,92% ενισχύθηκε ο CAC 40 στις 3744,69 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v