”Ορεξάτοι” επέστρεψαν οι επενδυτές στη Wall!

Με την αισιοδοξία των επενδυτών για τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου να είναι εμφανής, η αμερικανική αγορά ξεκινά την εβδομάδα με θετικές διαθέσεις, μετά και τον ”ήσυχο” εορτασμό του Πάσχα Καθολικών και Ορθοδόξων. Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Με την αισιοδοξία των επενδυτών για τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου να είναι εμφανής, η αμερικανική αγορά ξεκινά την εβδομάδα με θετικές διαθέσεις, μετά και τον ”ήσυχο” εορτασμό του Πάσχα Καθολικών και Ορθοδόξων.

Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, ελλείψει μακροοικονομικών ανακοινώσεων, το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε στις εταιρικές ειδήσεις. Μάλιστα, αναλυτές επισημαίνουν ότι επικρατεί και ένα κλίμα ηρεμίας, καθώς στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δεν συνέβη τίποτα σοβαρό στο γεωπολιτικό σκηνικό.

Εξάλλου, σύμφωνα με εκτιμήσεις της First Call, τα κέρδη των εταιριών αναμένεται να είναι ισχυρά, κάνοντας λόγο για αύξηση κατά 17% έναντι των αντίστοιχων πέρυσι.

Υψηλά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των εταιριών ασφάλειας και άμυνας, με την Arotech να ενισχύεται περί το 17% στον Nasdaq, την εταιρία πληροφορικής να σημειώνει άνοδο 35% αλλά και την εταιρία παροχής συστημάτων αεροπορικής ασφάλειας, ICTS, να εκτινάσσεται κατά 70%.

Παράλληλα, σημαντικά κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές των Caterpillar, Boeing και IBM.

O δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,68% στις 10513,22 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,54% στις 2063,98 μονάδες, και ο S&P κινείται υψηλότερα κατά 0,47% στις 1144,73 μονάδες.

Ο FTSE 100 έκλεισε στις 4489,7 μονάδες με άνοδο 0,47%, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,31% στις 4013,53 μονάδες, και ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με κέρδη 0,15% στις 3740,11 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v