Κέρδη στον τεχνολογικό κλάδο από Dell - Yahoo

Τα θετικά αποτελέσματα της Yahoo, της General Electric, οι αισιόδοξες εκτιμήσεις της Dell και τα ικανοποιητικά στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας, οδηγούν σε κέρδη την αμερικανική αγορά, ύστερα από δύο ημέρες πτωτικής πορείας. Άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές.

Τα θετικά αποτελέσματα της Yahoo, της General Electric, οι αισιόδοξες εκτιμήσεις της Dell και τα ικανοποιητικά στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας, οδηγούν σε κέρδη την αμερικανική αγορά, ύστερα από δύο ημέρες πτωτικής πορείας.

Άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές.

Ειδικότερα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Τετάρτης, η Yahoo ανακοίνωσε υψηλότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα α΄ τριμήνου, αναβαθμίζοντας παράλληλα και τις εκτιμήσεις της για το 2004. Η μετοχή της ενισχύεται κατά 9%.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, η General Electric ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τριμήνου αυξήθηκαν στα 32 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι πωλήσεις της ενισχύθηκαν στα 33,4 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 31,7 δισ. δολάρια.

Εξάλλου, και η Dell συντελεί στη διαμόρφωση θετικού κλίματος, αυξάνοντας τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του τρέχοντος τριμήνου.

Ευχάριστα είναι τα νέα και από το μακροοικονομικό ”μέτωπο”, με τις αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας να υποχωρούν στο χαμηλότερο επίπεδο της τριετίας (328.000) έναντι των 342.000 της προηγούμενης εβδομάδας.

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώνονται τα στοιχεία για τα αποθέματα χονδρικής, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση 0,3% το Φεβρουάριο.

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,62% στις 10546,29 μονάδες, περί το 1,15% ενισχύεται ο Nasdaq στις 2073,88 μονάδες, ενώ ο S&P σημειώνει κέρδη 0,66% στις 1148,10 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v