Μικρά κέρδη στη Wall λόγω ISM (update)

Θετικό είναι το κλίμα που διαμορφώνεται πλέον στην αμερικανική αγορά ύστερα από τα εντυπωσιακά στοιχεία για το δείκτη παροχής υπηρεσιών ISM, αλλά και εταιρικές ειδήσεις που ενισχύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών. Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Θετικό είναι το κλίμα που διαμορφώνεται πλέον στην αμερικανική αγορά ύστερα από τα εντυπωσιακά στοιχεία για το δείκτη παροχής υπηρεσιών ISM, αλλά και εταιρικές ειδήσεις που ενισχύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Νωρίτερα, η αμερικανική αγορά κατέγραφε οριακές μόνο μεταβολές, εν μέσω ανησυχιών για την αναζωπύρωση των εντάσεων στο Ιράκ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με δημοσιογραφικές αναφορές να κάνουν λόγο για αποκλεισμό των δρόμων στην πόλη Φαλουτζά από Αμερικανούς πεζοναύτες.

Από τα επιχειρηματικά νέα ξεχωρίζει η ανακοίνωση της εταιρίας λιανικής JC Penney για την πώληση των δραστηριοτήτων Eckerd, έναντι του ποσού των 4,5 δισ. δολαρίων. Η μετοχή της εταιρίας σημειώνει άνοδο 2,5%.

Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές των Financial Times, η Altria βρίσκεται κοντά στη σύναψη συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου για τη διευθέτηση των κατηγοριών αναφορικά με λαθρεμπόριο τσιγάρων, ύψους 1 δισ. δολαρίων.

Αντίθετα, υψηλότερα κινείται η Oracle, ύστερα από την αναβάθμισή της σε sector outperformer από sector performer, από την CIBC.

Υψηλότερα κινείται και η ανταγωνιστική της, Siebel Systems, ύστερα από τις αισιόδοξες προβλέψεις για τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου.

Ο δείκτης ISM, παροχής υπηρεσιών, παρουσίασε εντυπωσιακή άνοδο στο 65,8 το Μάρτιο από το 60,8 του Φεβρουαρίου. Να σημειωθεί ότι οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο στο 61.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,35% στις 10506,89 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,31% στις 2063,47 μονάδες, ενώ ο S&P κινείται υψηλότερα κατά 0,22% στις 1144,32 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε στις 4480,7 μονάδες με άνοδο 0,34%, ο DAX σημείωσε κέρδη 1,02% στις 4048,60 μονάδες, ενώ ο CAC 40 ενισχύθηκε περί το 1,10% στις 3781,20 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v