ΗΠΑ: Θεαματική άνοδος στον τομέα των υπηρεσιών

Ο τομέας των υπηρεσιών εκτινάχθηκε στο 65,8 το Μάρτιο, από το 60,8 του Φεβρουαρίου, σε νέα επίπεδα ρεκόρ από αυτά που είχε αναρριχηθεί τον Ιανουάριο, τροφοδοτώντας την ανάκαμψη του δολαρίου.

ΗΠΑ: Θεαματική άνοδος στον τομέα των υπηρεσιών
Ο δείκτης του τομέα των υπηρερσιών ISM εκτινάχθηκε στο 65,8 το Μάρτιο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν την άνοδο του δείκτη στο 61, μετά την υποχώρηση του το Φεβρουάριο στο 60,8, από τα επίπεδα ρεκόρ που είχε αναρριχηθεί τον Ιανουάριο.

Τα θεαματικα αυτά στοιχεία και η υποχώρηση του αντίστοιχου δείκτη της ευρωζώνης, ενισχύουν τις ανοδικές τάσεις του δολαρίου.

Η επιστροφή φόρων και η μείωση της φορολογικής πίεσης, τα χαμηλά επιτόκια και η εκτίναξη της αγοράς ακινήτων, ενίσχυσαν τη ζήτηση στον τομέα λιανικής, επιταχύνοντας παράλληλα και τις οικονομικές και εμπορικές δραστηριότητες με άξονα τον κλάδο προσφοράς υπηρεσιών.

Η διεύρυνση της απασχόλησης στον κλάδο των υπηρεσιών ενισχύει την αισιοδοξία για περαιτέρω ενίσχυση των καταναλωτικών δαπανών, επιβεβαιώνοντας το θετικό κλίμα που τροφοδότησε η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας την προηγούμενη Παρασκευή για ουσιαστική ανάκαμψη της αγοράς εργασίας το Μάρτιο.

Η άνοδος του δείκτη αποτελεί περαιτέρω στοιχείο ότι ο Μάρτιος αποτέλεσε ένα πολύ καλό μήνα για την οικονομία, τόνισε ο Στιούαρτ Χόφμαν, διευθυντής οικονομολόγων της PNC Financial Services, υπογραμμίζοντας ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους η αμερικανική οικονομία διένυσε πραγματικό momentum.

O κλάδος των υπηρεσιών καλύπτει περίπου το 85% της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, που εκτιμάται στα 11,3 τρισεκ. δολάρια, απασχολώντας παράλληλα περίπου 130,5 εκατομμύρια άτομα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v