Τάσεις συσσώρευσης στη Wall

Οριακές μεταβολές καταγράφει η αμερικανική αγορά μετά τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας και τον δείκτη PPI, με τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της Ericsson να στηρίζουν τον Nasdaq. Θετικό το κλίμα στην Ευρώπη.

Οριακές μεταβολές καταγράφει η αμερικανική αγορά μετά τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας και τον δείκτη PPI, με τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της Ericsson να στηρίζουν τον Nasdaq.

Ανοδικό το κλίμα στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, η Merrill Lynch υποβάθμισε τις Wal-Mart Stores, Dillard’s, Dollar Tree, Family Dollar και Target Corp, εν μέσω ανησυχιών για την πορεία τους στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας, που υποχώρησαν 3.000 στις 342.000, ενώ οι αναλυτές περίμεναν πτώση στις 340.000.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού, PPI, σημείωσε άνοδο 0,1%, έναντι εκτιμήσεων για 0,5%, ενώ ο δομικός PPI ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της αγοράς.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένονται τα στοιχεία για το δείκτη ISM, τάσεων στη μεταποίηση, όπου εκτιμάται υποχώρηση στο 59,5 το Μάρτιο από το 61,4 του προηγουμένου μήνα, αλλά και οι κατασκευαστικές δαπάνες Φεβρουαρίου.

Όπως ανακοινώθηκε από την αμερικανική αγορά, εκτός του δείκτη Dow Jones θέτονται οι Kodak, International Paper και η AT&T, και τη θέση τους παίρνουν οι AIG, Verizon και Pfizer.

Θετική ήταν η ανακοίνωση της Ericsson, που προσδίδει στήριξη στον κλάδο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, καθώς αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη του α΄ τριμήνου του 2004.

Υψηλότερα κινείται και η Chevron Texaco, ύστερα από την εξαγγελία ενός προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 5 δισ. δολαρίων.

Ανοδικές τάσεις καταγράφει η Starbucks, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της κινήθηκαν υψηλότερα το Μάρτιο σε σχέση με το περασμένο έτος.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10349,33 μονάδες με απώλειες 0,08%, ο Nasdaq κινείται ανοδικά 0,34% στις 2001,06, ενώ ο S&P καταγράφει κέρδη 0,16% στις 1128,03 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v