Αφομοιώνει τα στοιχεία για εμπιστοσύνη η Wall

Οριακές είναι οι μεταβολές που καταγράφει η αμερικανική αγορά μετά τα θετικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, με τους επενδυτές να επιλέγουν τις ”ασφαλείς” ρευστοποιήσεις των χθεσινών κερδών. Αρνητικό το κλίμα στην Ευρώπη πλην Λονδίνου.

Οριακές είναι οι μεταβολές που καταγράφει η αμερικανική αγορά μετά τα θετικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, με τους επενδυτές να επιλέγουν τις ”ασφαλείς” ρευστοποιήσεις των χθεσινών κερδών.

Αρνητικό το κλίμα στην Ευρώπη πλην Λονδίνου.

Ειδικότερα, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μαρτίου, που διαμορφώθηκε στο 88,3 από τα αναθεωρημένα στοιχεία του Φεβρουαρίου (88,5). Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υποχώρηση στο 86.

Εξάλλου, θετική στηριξη προσδίδει στην αγορά η ανακοίνωση της PepsiCo για αύξηση του μερίσματός της στο 44%, καθώς και την εξαγγελία τριετούς προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών, ύψους 7 δισ. δολαρίων.

Η JP Morgan Securities αναβάθμισε την General Dynamics σε neutral από underweight, εξαιτίας της πρόσφατης υποχώρησης της τιμής της μετοχής, ενώ σε buy από neutral αναβάθμισε και η UBS τη σύσταση για την Texas Industries.

Ο Dow Jones κινείται στις 10328,45 μονάδες με απώλειες 0,01%, ο Nasdaq υποχωρεί 0,19% στις 1988,83 μονάδες, ενώ ο S&P σημειώνει πτώση 0,04% στις 1122,01 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v