Accenture: Υψηλότερα των προβλέψεων τα κέρδη

H Accenture, κορυφαία εταιρία προσφοράς τεχνολογικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις στον κόσμο, ανακοίνωσε τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου χρήσης, που ήταν υψηλότερα των προσδοκιών, διορθώνοντας ανοδικά τις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα του 2004.

Accenture: Υψηλότερα των προβλέψεων τα κέρδη
Η Accenture, ο τεχνολογικός κολοσσός παροχής συμβουλευτικών και τεχνολογικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις όπως η AT&T και η Deutsche Bank, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν 3,7% για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης, κυρίως λόγω της ανόδου των παραγγελιών και των επενδύσεων στον τομέα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Οι θετικές προβλέψεις της Accenture, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες προσφοράς τεχνολογικών υπηρρεσιών σε επιχειρήσεις στον κόσμο, ενίσχυσαν την αισιοδοξία των επενδυτών ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να επενδύουν για την αναβάθμιση των τεχνολογικών τους υποδομών, στηρίζοντας την άνοδο της κερδοφορίας των εταιριών κατασκευής τεχνολογικού εξοπλισμού.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας αυξήθηκαν στα 123,1 εκατ. δολάρια ή 22 σεντς ανά μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης, σε σχέση με τα 118,7 εκατ. δολάρια ή 25 σεντς ανά μετοχή της αντιστοίχου περιόδου του προηγούμενου έτους χρήσης.

Οι πωλήσεις της εταιρίας αυξήθηκαν 17% στα 3,3 δισ. δολάρια, σε σχέση με τα 2,83 δισ. δολάρια της αντιστοίχου περιόδου του προηγούμενου έτους.

Οι αναλυτές της Thomson Financial προέβλεπαν ότι τα κέρδη της εταιρίας θα έφθαναν στα 25 σεντς ανά μετοχή.

Η Accenture προβλέπει ότι τα κέρδη της για το τρέχον τρίμηνο θα φθάσουν στα 30 σεντς ανά μετοχή, με πωλήσεις που αναμένεται να κυμανθούν στα 3,4 – 3,55 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα φθάσουν στα 30 σεντς ανά μετοχή με τις πωλήσεις να κυμαίνονται στα 3,38 δισ. δολάρια για το ίδιο διάστημα.

Σε ό,τι αφορά στα κέρδη ανά μετοχή για το 2004, η εταιρία προβλέπει ότι θα κυμανθούν μεταξύ των 1,13 – 1,15 δολαρίων ανά μετοχή, σε υψηλότερα επίπεδα από τα 1,11 δολάρια ανά μετοχή των προηγούμενων προβλέψεων των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v