Ενίσχυση των πιέσεων στη Wall μετά τα macro

Τα απογοητευτικά στοιχεία για το δείκτη PMI του Σικάγο και τις βιομηχανικές παραγγελίες, ενισχύουν τις πιέσεις στην αμερικανική αγορά, μετά τα κέρδη των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων. Πτωτικό το κλίμα στην Ευρώπη.

Μικρό μέρος των κερδών των δύο προηγουμένων συνεδριάσεων ρευστοποιούν οι επενδυτές στη Wall Street, με το ενδιαφέρον ωστόσο να είναι επικεντρωμένο τόσο στα μακροοικονομικά στοιχεία για Σικάγο PMI και βιομηχανικές παραγγελίες, όσο και στα εταιρικά αποτελέσματα.

Πτωτικό το κλίμα στην Ευρώπη.

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το βιομηχανικό δείκτη PMI του Σικάγο, που υποχώρησε στο 57,6 από το 63,6 του Φεβρουαρίου. Οι αναλυτές έκαναν λόγο για οριακή υποχώρηση στο 61 το Μάρτιο.

Εξάλλου, οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,3% το Φεβρουάριο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο 1,5%.

Παράλληλα, η Best Buy καταγράφει κέρδη υψηλότερα του 4%, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Κέρδη κατά 8% σημειώνει και η Circuit City, ύστερα από την ανακοίνωση εξαγοράς της λιανικής εταιρίας ηλεκτρονικών ειδών, InterTan, έναντι 284 εκατ. δολαρίων. Παράλληλα, ανακοίνωσε υψηλότερα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου χρήσης, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου, ύστερα από την απόφαση του ΟΠΕΚ να προχωρήσει στην επικύρωση προηγούμενης απόφασής του, για μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια, ήδη από την 1η Απριλίου.

Η Merrill Lynch αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Eli Lilly σε neutral, οδηγώντας τις μετοχές της σε άνοδο κοντά στο 3%.

Παράλληλα, η JP Morgan αναθεώρησε ανοδικά τη σύσταση για την Novellus Systems σε neutral από underweight.

Ο Dow Jones κινείται με απώλειες 0,57% στις 10322,57 μονάδες, πτώση 0,73% σημειώνει ο Nasdaq στις 1985,98 μονάδες, ενώ ο S&P υποχωρεί 0,44% στις 1122,03 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v