Στο West End τα ακριβότερα ενοίκια στον πλανήτη

Το West End του Λονδίνου παραμένει η περιοχή με τα ακριβότερα επαγγελματική ενοίκια, ενώ το Παρίσι ξεπέρασε το Τόκιο καταλαμβάνοντας την 2η θέση, σύμφωνα με την Cushman. Η Αθήνα καταλαμβάνει την 9η θέση με κόστος ενοικίασης ανά τετραγωνικό τα 519 ευρώ ετησίως.

Στο West End τα ακριβότερα ενοίκια στον πλανήτη
Το West End του Λονδίνου παραμένει η πόλη με τα ακριβότερα ενοίκια επαγγελματικής στέγης, ενώ το Παρίσι ξεπέρασε το Τόκιο καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση, σύμφωνα με την Cushman & Wakefield Healey & Baker.

Το συνολικό κόστος ενοικίασης ενός τετραγωνικού μέτρου επαγγελματικού χώρου στην εν λόγω περιοχή του Λονδίνου που φιλοξενεί μεταξύ άλλων τις καλύτερες θεατρικές σκηνές της Βρετανίας, τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s και το ξενοδοχείο Ritz, ανέρχεται στα 1.367 ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με την έρευνα της ευρωπαϊκής μονάδας της εταιρίας ακίνητης περιουσίας Cushman & Wakefield.

Στο Παρίσι, που ανέβηκε στην κλίμακα λόγω της ανατίμησης του γεν έναντι του ευρώ, το κόστος είναι 36% χαμηλότερο στα 878 ευρώ. Η Νέα Υόρκη παρέμεινε στην τέταρτη θέση με 704 ευρώ.

Το Δουβλίνο αντικατέστησε την Φρανκφούρτη στο Νο 10 με κόστος 506 ευρώ, ενώ την 9η θέση καταλαμβάνει η Αθήνα με κόστος ενοικίασης ανά τετραγωνικό 519 ευρώ ετησίως.

Οι υπόλοιπες θέσεις του Top 10 έχουν ως εξής: Στην τρίτη θέση το Τόκιο με 758 ευρώ, στην πέμπτη η Στοκχόλμη με 641 ευρώ, στην έκτη η Μόσχα με 634 ευρώ, στην έβδομη το Μιλάνο με 600 ευρώ και στην όγδοη η Ζυρίχη με 520 ευρώ.

Τα ενοίκια σημειώνουν πτώση γενικότερα καθώς οι τράπεζες και όλοι οι επαγγελματίες ενοικιαστές μείωσαν τα τετραγωνικά που καταλαμβάνουν τα γραφεία τους λόγω της αδυναμίας της οικονομικής ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια. Καθώς τα κέρδη των επαγγελματιών ανακάμπτουν, τα ενοίκια θα ακολουθήσουν, προβλέπει η Cushman.

Σε μέσο όρο τα ενοίκια σε 45 χώρες που καλύπτει η εταιρία υποχώρησαν κατά 3% το 2003 βάση εθνικού νομίσματος, μετά από πτώση 7% ένα χρόνο πριν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v