ΟΠΕΚ: Αποφάσισε μείωση της παραγωγής

Ο ΟΠΕΚ αποφάσισε να μειώσει την ημερήσια παραγωγή από την 1η Απριλίου, υλοποιώντας προηγούμενη απόφασή του. Η τιμή του brent καταγράφει άνοδο 0,31% στα 32,48 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού αυξάνεται κατά 0,3% στα 36,36 δολάρια το βαρέλι.

ΟΠΕΚ: Αποφάσισε μείωση της παραγωγής
Ο ΟΠΕΚ αποφάσισε, μετά από πολύωρες και σκληρές διαπραγματεύσεις, να μειώσει την ημερήσια παραγωγή από την 1η Απριλίου, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ οι αγορές εκτιμούν ότι η τιμή του πετρελαίου θα ξεπεράσει τα 40 δολάρια το βαρέλι, για να εκτιναχθεί στα υψηλότερα επίπεδα από την περίοδο του πολέμου στον Περσικό το 1990 -1991.

Η Σαουδική Αραβία, η Βενεζουέλα, η Λιβύη, η Αλγερία και το Ιράν υποστήριξαν την υλοποίηση της προηγούμενης απόφασης της συνόδου του οργανισμού της 10ης Φεβρουαρίου για μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα για το δεύτερο τρίμηνο, ενώ το Κουβέιτ και τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα έσπασαν την παραδοσιακή συμμαχία τους με τη Σαουδική Αραβία δίνοντας σκληρή μάχη για την αναβολή της μείωσης της παραγωγής του ΟΠΕΚ έως τον Ιούνιο.

H Ρωσία είχε ζητήσει από τον ΟΠΕΚ την αναβολή της απόφασης μείωσης της παραγωγής.

Η τιμή του brent καταγράφει άνοδο 0,31% στα 32,48 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού αυξάνεται κατά 0,3% στα 36,36 δολάρια το βαρέλι.

H μείωση της παραγωγής, που θα αρχίσει από αύριο, θα φθάνει στο 4,1%, σύμφωνα με τους υπουργούς Πετρελαίου της Νιγηρίας και του Κατάρ, ενώ η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στις ΗΠΑ έφθασε στα υψηλότερα ιστορικά επίεπδα, φθάοντας στα 1,758 δολάρια το γαλόνι.

Η σύνοδος του ΟΠΕΚ αποφάσισε να υλοποιήσει την προηγούμενη απόφαση για μείωση της ημερήσιας παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια στα 23,5 εκατ. βαρέλια με στόχο τη διατήρηση των τιμών μεταξύ των 22 - 28 δολαρίων το βαρέλι.

Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν υπογράμμισε ότι η απόφαση για μείωση της παραγωγής θα αποτρέψει την απότομη πτώση της τιμής του πετρελαίου μέσα στο επόμενο τρίμηνο, από τη μείωση της ζήτησης με την ολοκλήρωση της χειμερινής περιόδου στο Βόρειο Ημισφαίριο.

Η τιμή του αμερικανικού αργού εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκατριών ετών το Μάρτιο, φθάνοντάς στα 38,5 δολάρια το βαρέλι.

Ο Έντουαρντ Σιλιέρ, αντιπρόεδρος του επενδυτικού κεφαλαίου υψηλού ρίσκου Energy Merchant LLC της Νέας Υόρκης, εκτιμά ότι εάν ο ΟΠΕΚ υλοποιήσει την απόφασή του η τιμή του αμερικανικού αργού θα εκτιναχθεί μεταξύ των 40 - 42 δολαρίων το βαρέλι στο αμέσως επόμενο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v