Ηπιες πιέσεις από ΟΠΕΚ και PMI στη Wall

Με ήπιες απώλειες συνεχίζει τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, εν μέσω ανησυχιών για τις πετρελαϊκές τιμές ύστερα από την απόφαση του ΟΠΕΚ, αλλά και ύστερα από την ανακοίνωση των αρνητικών στοιχείων για το δείκτη PMI του Σικάγο και τις βιομηχανικές παραγγελίες. Απώλειες πλην Παρισιού στην Ευρώπη.

Με ήπιες απώλειες συνεχίζει τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, εν μέσω ανησυχιών για τις πετρελαϊκές τιμές ύστερα από την απόφαση του ΟΠΕΚ, αλλά και ύστερα από την ανακοίνωση των αρνητικών στοιχείων για το δείκτη PMI του Σικάγο και τις βιομηχανικές παραγγελίες.

Απώλειες πλην Παρισιού στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το βιομηχανικό δείκτη PMI του Σικάγο, που υποχώρησε στο 57,6 από το 63,6 του Φεβρουαρίου. Οι αναλυτές έκαναν λόγο για οριακή υποχώρηση στο 61 το Μάρτιο.

Εξάλλου, οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,3% το Φεβρουάριο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο 1,5%.

Ο ΟΠΕΚ, από τη Βιέννη ανακοίνωσε την περικοπή της πετρελαϊκής παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως από την 1η Απριλίου, ουσιαστικά επισφραγίζοντας προηγούμενή του απόφαση.

Κατά 20% υποχωρεί η μετοχή της εταιρίας αποθήκευσης δεδομένων πληροφορικής, Qlogic, ύστερα από την προειδοποίηση που εξέδωσε για τα αποτελέσματα του δ΄ τριμήνου.

Άλλες εταιρίες του κλάδου, όπως η Emulex και η Brocade Communications, κινούνται χαμηλότερα κατά 10% και 5% αντιστοίχως.

Παράλληλα, η Best Buy καταγράφει κέρδη υψηλότερα του 6%, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Κέρδη κατά 7% σημειώνει και η Circuit City, ύστερα από την ανακοίνωση εξαγοράς της λιανικής εταιρίας ηλεκτρονικών ειδών, InterTan, έναντι 284 εκατ. δολαρίων. Παράλληλα, ανακοίνωσε υψηλότερα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου χρήσης, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου, ύστερα από την απόφαση του ΟΠΕΚ να προχωρήσει στην επικύρωση προηγούμενης απόφασής του, για μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια, ήδη από την 1η Απριλίου.

Η Merrill Lynch αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Eli Lilly σε neutral, οδηγώντας τις μετοχές της σε άνοδο κοντά στο 3%.

Παράλληλα, η JP Morgan αναθεώρησε ανοδικά τη σύσταση για την Novellus Systems σε neutral από underweight.

Ο Dow Jones κινείται με απώλειες 0,24% στις 10356,81 μονάδες, πτώση 0,35% σημειώνει ο Nasdaq στις 1993,57 μονάδες, ενώ ο S&P υποχωρεί 0,07% στις 1126,17 μονάδες.

Ο FTSE 100 έκλεισε στις 4385,7 μονάδες με απώλειες 0,61%, ο DAX σημίωσε πτώση 0,45% στις 3856,70, ενώ ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,14% στις 3625,23 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v