Τα κέρδη της Monsanto υπερέβησαν τις προβλέψεις

Η Monsanto ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη εκτινάχθηκαν στα 154 εκατ. δολάρια ή 57 σεντς ανά μετοχή, ενώ προβλέπει περαιτέρω αύξηση κερδών κατά 10% για την περίοδο 2005 - 2006, εξαιιτίας της αύξηση της ζήτησης.

Τα κέρδη της Monsanto υπερέβησαν τις προβλέψεις
Η Monsanto, ο αμερικανικός αγρο-χημικός κολοσσός, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της υπερέβησαν τις προηγούμενες προβλέψεις των αναλυτών, εξαιτίας της αύξησης της ζήτησης σπόρων καλαμποκιού και την αύξηση των εσόδων από τις πωλήσεις σπόρων που έχουν παραχθεί με βιοτεχνολογικές μεθόδους.

Τα καθαρά κέρδη της Monsanto εκτινάχθηκαν στα 154 εκατ. δολάρια ή 57 σεντς ανά μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης, από τα 100 εκατ. δολάρια ή 38 σεντς ανά μετοχή για την αντίστοιχη περίοδο του αμέσως προηγούμενου έτους χρήσης, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη θα διαμορφωνόταν στα 36 σεντς ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις εκτινάχθηκαν 15% στα 1,5 δισ. δολάρια.

Ο Χούγκ Γκραντ, πρόεδρος της Monsanto, υπογράμμισε ότι η εταιρία θα καταγράψει αύξηση των κερδών ανά μετοχή, που θα φθάσουν το 10% για το 2005 και το 2006.

Η τιμή της μετοχής της εταιρίας σημείωσε άνοδο 3% στα 36,14 δολάρια την Τρίτη, αφού οι επενδύτές προεξόφλησαν τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v