ΗΠΑ: Απογοήτευσαν τα στοιχεία για δείκτη PMI

Ο δείκτης του Σικάγου για τη βιομηχανική δραστηριότητα υποχώρησε στο 57,6 το Μάρτιο, από το 63,6 του Φεβρουαρίου, ενώ οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν 0,3% το Φεβρουάριο, έναντι πτώσης 0,5% τον Ιανουάριο.

ΗΠΑ: Απογοήτευσαν τα στοιχεία για δείκτη PMI
Ο δείκτης του Σικάγου για τη βιομηχανική δραστηριότητα κατέγραψε απότομη πτώση στο 57,6 το Μάρτιο, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα υποχωρούσε οριακά στο 61, σε σχέση με το 63,6 του Φεβρουαρίου.

Οι παραγγελίες του βιομηχανικού τομέα κατέγραψαν άνοδο 0,3% για το Φεβρουάριο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ισχυρή άνοδο κατά 1,5% για το ίδιο διάστημα, μετά την υποχώρηση κατά 0,5% τον Ιανουάριο.

Οι αναλυτές των αγορών εκτιμούν ότι η υποχώρηση του δείκτη του Σικάγου PMI για το Μάρτιο και η άνοδος των παραγγελιών του βιομηχανικού τομέα σε χαμηλότερα επίπεδα από τις προβλέψεις υπογραμμίζουν ότι οι αμερικανικές εταιρίες διατηρούν επιφυλακτική στάση έναντι της δυνατότητας της οικονομίας να διατηρήσei τους προηγούμενους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Με ιδιαίτερη σκεπτικισμό αντιμετώπισαν οι επενδυτές το γεγονός ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες, εξαιρουμένων των παραγγελιών για τον τομέα των μεταφορών, υποχώρησαν κατά 1,2% το Φεβρουάριο, μετά από άνοδο κατά 0,9% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν τις προηγούμενες ανησυχίες που εξέφρασαν πρόσφατα οι επενδυτές, υπογραμμίζοντας ότι η παραγωγή διαρκών αγαθών στηρίζεται κυρίως στην παραγωγή του αεροναυπηγικού τομέα με άξονα την κατασκευή αεροσκαφών και όχι μια εξισορροπημένη διεύρυνση των δραστηριοτήτων με άξονα τους κλάδους που απευθύνονται στους καταναλωτές, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και ο τεχνολογικός τομέας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v